Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

26.02.2020

За подіями у Нових Санжарах поліція Полтавщини відкрила шосте кримінальне провадження


Наразі в Октябрському районному суді м. Полтави розглядається клопотання про обрання двом особам виду запобіжного заходу


Поліція Полтавщини відкрила шосте кримінальне провадження за подіями у Нових СанжарахНаразі слідче управління поліції Полтавської області розслідує шість кримінальних проваджень, що розпочали у зв’язку із груповим порушенням правопорядку у Нових Санжарах.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань також внесли відомості за ст. 295 Кримінального кодексу України – заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку.

Як повідомив Іван Вигівський, начальник поліції Полтавщини, на сьогодні підозри у причетності до масового заворушення (стаття 294 КК України) отримали п’ять осіб.

Наразі в Октябрському районному суді м. Полтави розглядається клопотання про обрання двом особам виду запобіжного заходу.  Також підготовлено клопотання про обрання запобіжного заходу іншим фігурантам кримінального провадження.

Також одного чоловіка затримали за підозрою у замаху на насильницькі дії відносно поліцейського. Йому суд визначив 60 діб домашнього арешту без права залишати місце проживання у нічній час доби.

Нагадаємо, 20 лютого під час сутичок, що спровокували групи агресивно налаштованих людей, постраждали 9 поліцейських та одна цивільна особа.
 
Масові заворушення у Нових Санжарах


Це сталося під час прибуття колони автобусів з українцями та іноземцями, які прилетіли з Китаю. Евакуйованих людей і поліцейських, що їх супроводжували, закидали камінням. Поліція вимушена була застосувати заходи фізичного впливу для захисту громадян та припинення активних дій збуреного натовпу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці перевіряють будь-яку інформацію про наявність у Нових Санжарах провокаторів

На часі поліція вивчає роль кожного з учасників в масовому заворушенні та інших діях, що підпадають під дію Кримінального або Адміністративного закону.
 
–    На даний час розслідування триває за такими напрямами як: блокування транспортних комунікацій (ст. 279 КК України), групове порушення громадського порядку (ст. 293 КК України), масові заворушення (ст. 294 КК України), порушення рівноправності громадян залежно від національної належності, поєднані з насильством чи погрозами (ч. 2 ст. 161 КК України), замах на умисне заподіяння поліцейському тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням службових обов'язків (ст. 15 ч. 2 ст. 345 КК України) та заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку (ст. 295 КК України) – уточнив Іван Вигівський.

Відділ комунікації поліції Полтавщини


Схожі матеріали:
👁 719
Категорія: Полтавщина
Теги: кримінальне провадження, поліція, Полтавщина, Нові санжари




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ