Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.12.2023

Збирав гроші на лікування хворої дитини: полтавця судили за шахрайство


Мешканець Полтавщини розмістив фіктивне оголошення про надання грошової допомоги на лікування хворої дитини


Збирав гроші на лікування хворої дитини: полтавця судили за шахрайствоЗа підтримання публічного обвинувачення Оржицьким відділом Лубенської окружної прокуратури, Оржицьким районним судом визнано винуватим та засуджено до позбавлення волі чоловіка у вчиненні заволодіння чужим майном, шляхом обману (шахрайство), шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

Вказані дії судом кваліфіковані за ч. 3 ст. 190 КК України.

Згідно вироку суду, мешканець одного із сіл Оржицької територіальної громади будучи раніше зареєстрованим у соціальних мережах та маючи в них власний акаунт, з метою заволодіння грошовими коштами шахрайським шляхом, під приводом благодійності, на сторінці акаунту розмістив фіктивне оголошення про надання грошової допомоги на лікування хворої дитини.

Після цього, вказав в оголошенні номер своєї банківської картки, з метою подальшого заволодіння грошовими коштами громадян, які будуть надходити під приводом благодійності на лікування хворої дитини.

В подальшому використовуючи електронно-обчислювальну техніку заволодів грошовими коштами людей, що відгукнулися на прохання про допомогу на лікування хворої дитини.

Вироком суду чоловіку призначено покарання у виді позбавлення волі строком 4 роки 9 місяців.

Вказаний вирок прокурором оскаржено в апеляційному порядку у зв’язку з неправильним застосуванням судом закону України про кримінальну відповідальність, та невідповідністю призначеного покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого через його м’якість.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Оржицького відділу
Лубенської окружної прокуратури


Схожі матеріали:
👁 674
Категорія: Події
Теги: лікування хворої дитини, фіктивне оголошення, надання грошової допомоги




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д... На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д...
У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку
На Пирятинщині завершується посівна кампанія На Пирятинщині завершується посівна кампанія
На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе... На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе...
65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із... 65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із...
У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ