Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.03.2023

Житель Гребінківщини, який надав поліцейським завідомо підроблене посвідчення водія постане перед судом


Обвинувальний акт відносно правопорушника скеровано до суду для розгляду по суті.


Житель Гребінківщини, який надав поліцейським завідомо підроблене посвідчення водія постане перед судомДосудовим розслідуванням встановлено, що 63-річний житель Гребінківщини, який офіційно ніколи не отримував у Сервісних центрах МВС України посвідчення водія встановленого зразка, шляхом надання своїх персональних даних та власної фотокартки у невстановлених слідством осіб замовив через мережу Інтернет посвідчення водія, яким користувався більше року, достовірно знаючи, що воно є підробленим.

В подальшому,  у лютому 2023 року чоловік, рухаючись автомобілем марки «Honda» був зупинений інспекторами сектору реагування патрульної поліції ВП №1 Лубенського РВП ГУНП в Полтавській області за порушення правил дорожнього руху, а саме: за порушення правил обгону (п.п 34 Правил дорожнього руху України).

На законну вимогу правоохоронців, чоловік, діючи умисно, достовірно знаючи про те, що посвідчення водія, видане на його ім’я є підробленим, пред’явив інспекторам патрульної поліції даний завідомо підроблений офіційний документ.

В подальшому, чоловік. на вимогу працівників поліції пред’явити посвідчення водія, діючи умисно, достовірно знаючи про те, що посвідчення водія № ВХМ 902391, видане на його ім’я, є підробленим, оскільки, не відповідає аналогічним документам даного типу, так як виконано не поліграфічним підприємством, що здійснює виготовлення бланків типових документів, використав даний завідомо підроблений офіційний документ – посвідчення водія, шляхом пред`явлення його на законну вимогу інспекторів патрульної поліції.

Відповідно до висновку судової технічної експертизи документів, наданий на дослідження бланк посвідчення водія не відповідає аналогічним бланкам документів, які знаходяться в офіційному обігу, так як виконано не поліграфічним підприємством, що здійснює виготовлення бланків типових документів. Окрім того, згідно відомостей Сервісного центру МВС України посвідчення водія із зазначеним серією та номером було видано іншій особі.

Обвинувальний акт відносно правопорушника скеровано до суду для розгляду по суті.     

Дії чоловіка кваліфіковано за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України, як використання завідомо підробленого документа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині за крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану, до 5-ти років позбавлення волі засуджено жінку

Процесуальне керівництво та підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні здійснюється прокурорами Пирятинського відділу Лубенської окружної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Пирятинського відділу
Лубенської окружної прокуратури


Схожі матеріали:
👁 590
Категорія: Події
Теги: підробка документа, посвідчення водія, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку
На Пирятинщині завершується посівна кампанія На Пирятинщині завершується посівна кампанія
На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе... На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе...
65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із... 65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із...
У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття
На Полтавщині спостерігається збільшення кількості ДТП, в... На Полтавщині спостерігається збільшення кількості ДТП, в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ