Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.06.2023

Мобільна лазерна установка H4 на 10 кВт призначена для знищення безпілотників та інших повітряних цілей


H4 розроблено для захисту від повітряних загроз на малій дальності


Мобільна лазерна установка H4 на 10 кВт

ВВС США та Raytheon Technologies провели чергові успішні випробування лазерної зброї для знищення повітряних цілей. Виробник передав для використання у ВПС США 10-кіловатний лазер H4 встановлений на пікапі. Загалом на озброєнні американської армії вже 8 лазерних установок.


Мобільна лазерна установка H4 на 10 кВт
 

H4 розроблено для захисту від повітряних загроз на малій дальності. ВПС США провели спеціальні навчання з бойовими стрільбами для оволодіння технікою. Бійці вчили захоплювати, націлювати, відстежувати та знищувати цілі. Ними виступали БПЛА, які атакували поодинці й у рої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: KMW представив новий танк Leopard 2A8 з покращеною бронею та активним захистом

"ВВС тепер має чотири перевірені лазерні установки, які можна розгорнути, щоб зупинити повітряні загрози. Ця лазерна зброя компактна, надійна і готова до використання", - заявив старший директор високоенергетичних лазерів Raytheon Technologies Майкл Хоффл.


Мобільна лазерна установка H4 на 10 кВт
 

Лазерна установка вийшла компактною, її можна помістити в кузов пікапа. Вона складається з лазерного озброєння, датчика EO/IR, а також ноутбука з контролером. Також H4 можна підключити до існуючих систем ППО та систем командування, щоб створити додатковий рівень захисту.

Схожі матеріали:
👁 251
Категорія: Технології
Теги: лазерна установка, лазерна зброя, зброя




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ