Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.04.2024

Новий Закон про мобілізацію: хто з освітян отримає відстрочку


Зокрема, це стосується науковців і викладачів, які мають науковий ступінь, і працюють у закладах вищої та фахової передвищої освіти


мобілізаця освітян

11 квітня 2024 року народні депутати України ухвалили в другому читанні законопроєкт про мобілізацію №10449. Відповідно до рішення парламенту, певні категорії здобувачів освіти, педагогів і науковців отримають відстрочку від призову.

Згідно з рішенням парламенту, призову на військову службу під час мобілізації на особливий період не підлягатимуть деякі педагоги та науковці (за основним місцем роботи).

Зокрема, це стосується:
  • науковців і викладачів, які мають науковий ступінь, і працюють у закладах вищої та фахової передвищої освіти або наукових установах і організаціях не менше ніж на 0,75 ставки;
  • педагогів закладів фахової передвищої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти, закладів загальної середньої освіти, які працюють не менше як на 0,75 ставки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначені строки проведення другого етапу сертифікації вчителів

Крім того, відстрочку від мобілізації отримають докторанти й особи, зараховані на навчання до інтернатури, а також здобувачі:
  • професійної (професійно-технічної) освіти;
  • фахової передвищої освіти;
  • вищої освіти, які навчаються за денною або дуальною формою та здобувають рівень освіти, вищий за здобутий раніше.
Тобто це НЕ стосується громадян, які здобувають, наприклад, другу вищу освіту за тим же рівнем. Так, якщо особа здобула ступінь бакалавра, а тепер вступила на навчання на магістратуру – вона матиме відстрочку.

Схожі матеріали:
👁 144
Категорія: Шкільний екран
Теги: мобілізація, відстрочка, новий закон, освітяни




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ