Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.05.2017

Полтавцям перерахують житлові субсидії за квітень


На сьогодні житлову субсидію отримують 367 тисяч сімей Полтавщини


Полтавцям перерахують житлові субсидії за квітеньЗа квітень житлові субсидії полтавцям перерахують з урахуванням кількості днів опалювального сезону.
Повідомлення про розмір перерахунку, користувачі отримають до 15 травня 2017 року.

На сьогодні житлову субсидію отримують 367 тисяч сімей області, що становить 64% від усієї кількості.

Це є найвищим показником в Україні. середній становить 48%.

“У цьому році вперше внесені зміни до законодавчих актів, які регламентують надання житлово-комунальних субсидій, де визначено, що після завершення опалювального сезону необхідно перерахувати кожну субсидію на неопалювальний сезон.

Якщо раніше це були перерахунки, які проводилися в автоматичному режимі, то в цьому році нам необхідно не перерахувати, а фактично перепризначити”, — розповіла директор Департаменту соцзахисту населення Полтавської ОДА Людмила Корнієнко.

Після цього, до 20 червня кожній сім’ї, яка отримує субсидію, необхідно надати відповідне повідомлення.

Зазначимо, що учора у Мінсоцполітики заявили, що комунальні борги не позбавлять права на субсидії тих, хто звернеться за ними вперше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як полтавці відпочиватимуть на травневі свята

“Заборгованість з комунальних послуг при первинному зверненні за субсидією не впливає на її оформлення. Однак держава, надаючи субсидію, дає можливість сім’ї протягом року вирішити питання з накопиченою в минулому заборгованістю за компослуги.

Якщо родина протягом року її не сплачує, вона має можливість оформити договір реструктуризації боргу з постачальником послуги для автоматичного продовження субсидії на наступний рік”, — зазначили у відомстві.

Інформація про заборгованість того чи іншого споживача надходитиме управлінням соціального захисту від надавачів комунальних послуг. Нових субсидіантів це не торкнеться.

Нагадаємо, що з 1 травня 2017 року в Україні діє оновлена програма житлових субсидій. На основі змін у травні органи соціального захисту населення проведуть перепризначення субсидій на наступний рік та розрахують її розміри на літній період, а з жовтня — на новий опалювальний сезон.

Схожі матеріали:
👁 939
Категорія: Актуально
Теги: субсидія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ