Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.09.2019

Садові насоси для води на дачу, заміський будинок


Основні параметри для вибору садового насоса


Садовий насос — компактний апарат для поливу рослин на ділянці або перекачування води з будь-якої місткості: бочки, колодязя, бака або природних водойм. Розміщується поряд з джерелом води, а шланг опускається у воду. Шланг має бути армованим, оскільки звичайний деформується під тиском. Перед включенням треба наповнити водою камеру і рукав через заливну горловину. На сухий хід самоусмоктуючий насос працювати не буде.

При включенні двигуна вода через всмоктуючий шланг передається до поливального шланга. Глибина всмоктування не перевищує 8 - 10 метрів. Висота підйому досягає 30 - 60 метрів. Вага апарату залежить від потужності двигуна і матеріалу корпусу. Важкі стаціонарні самоусмоктуючі насоси можуть бути встановлені на сезон. Переносні з пластиковим корпусом оснащені руків'ям для зручного переміщення. Водяні садові насоси прості в установці, транспортуванні та мають хорошу продуктивність. Гарний вибір садових насосів Керхер є на сайті інтернет-магазину Кaercher.

Водяний садовий насос Кaercher
 

А мінуси — це високий рівень шуму і невелика глибина заборуі води.

Основні параметри для вибору садового насоса такі ж як і інших видів:
  • Продуктивність підбирається виходячи з поставлених завдань. Якщо буде прикореневий полив або використовується дощуватель, то сильний натиск може вимити ґрунт або зірвати насадку. А слабка потужність не дасть натиск на полив великих площ.

  • Натиск насоса — ця відстань, на яку буде перекачана вода.

  • Захист від перегрівання. Садові насоси можуть працювати довгий час без перерви, що може привести до перегрівання мотора. Тому бажана наявність вбудованого термозапобіжника.
Садові насоси бувають двох типів: відцентрові та вихрові. Вихрові перекачують рідину за рахунок обертання колеса з лопатками. У них проста конструкція і невелика ціна, але і продуктивність невелика. Відцентрові насоси для саду подають воду за рахунок підйомної сили. Вони дорожчі за вихрових, але продуктивність і термін служби окупаються. На ринку пропонуються різноманітні самоусмоктуючі насоси від вітчизняних і іноземних виробників. Без зусиль можна підібрати насос за характеристиками, якістю і ціною.

Якщо вам необхідно завести воду у будинок, то рекомендуємо звернути увагу на насосні станції.

Свердловинний насос

Свердловинний насос використовують для подання води зі свердловини. Він встановлюється в трубу і є стаціонарною частиною системи водопостачання. До мережі підключається кабелем, який прокладається у водонепроникному кожусі. Подання води здійснюється за допомогою шланга або труби. Насос опускається у свердловину на металевому тросі. На відміну від поверхневих аналогів вони менше шумлять, компактніше і здатні качати воду з великої глибини.

Виключений ризик перегрівання через охолодження перекачуваною рідиною. Недоліком буде незручність обслуговування і ремонт, при установці знадобиться прокладення захищеного мережевого кабелю.

Установка повинна здійсняться при дотриманні правил. Вода має бути чистою, без домішок піску. Насос не повинен діставати дна і працювати без води.

Схожі матеріали:
👁 670
Категорія: Прес-реліз
Теги: Водяний садовий насос, насос, Кaercher, садовий насос




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ