Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.10.2017

Суддя Гребінківського районного суду розповіла про свій робочий день


Кінець робочого дня завершила вивченням практики Верховного Суду України


Суддя Гребінківського районного суду розповіла про свій робочий деньУ Гребінківському районному суді Полтавської області віднедавна запроваджено проект «Відкритий суд», в рамках якого діє захід «Робочий день судді»

Суддя Гребінківського районного суду Полтавської області Шевченко Віра Миколаївна, розповіла про ще один свій робочий день»:


"Наразі я продовжу розповідь на тему «Мої робочі будні».

Сьогодні, як завжди, приділила увагу вхідній-вихідній кореспонденції, яка є невід’ємною складовою кожного дня. Тим часом стрілка годинника сповістила, що вже час йти до зали судового засідання.

Одразу після закінчення судових слухань разом з помічником почали готувати повні тексти судових рішень у тих справах, де були проголошені вступна та резолютивна частини. Судове рішення, окрім того, що воно має бути законним та обґрунтованим, повинно відповідати таким критеріям як вмотивованість, чіткість та зрозумілість. Також судове рішення має бути гранично повним та водночас не містити зайвої деталізації.

Для дотримання цих вимог необхідно чимало часу та зусиль. Робота кропітка, адже судове рішення – це не лише обличчя судді, а й основний показник якості правосуддя.

У перервах між слуханнями секретарі канцелярії подавали отриману вхідну кореспонденцію, яку необхідно негайно опрацювати та передати секретарю для долучення до матеріалів відповідних справ.

Додатковим навантаженням, окрім призначених справ на сьогодні, стали клопотання слідчого Гребінківського ВП ГУНП в Полтавській області, які мною як слідчим суддею були розглянуті негайно в рамках судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні.

Наприкінці дня разом з помічником обговорили зміст позовних вимог у нових, прийнятих до провадження, цивільних справах. Також проаналізовано судову практику у вирішенні подібних спірних правовідносинах.

Кінець робочого дня завершила вивченням практики Верховного Суду України та плануванням наступного дня.

Таким був мій робочий четвер!"

Суддя Гребінківського районного суду розповіла про свій робочий день


Схожі матеріали:
👁 782
Категорія: Актуально
Теги: суддя, Шевченко Віра, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ