Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.01.2024

Високошвидкісний катер для спеціальних операцій CCA розвиває швидкість 97 км/год, дальність дії 650 км.


Катер спеціального призначення може нести невеликі дрони і може бути оснащений керованими ракетами


Високошвидкісний катер для спеціальних операцій CCA

Швидкісний катер Combatant Craft Assault призначений для спеціальних військових операцій, може використовуватися для проведення морського перехоплення, патрулювання, доставки підрозділів спеціальних операцій до місць висадки.

Судно було спроектовано, щоб заповнити пробіл у можливостях між меншими човнами для спеціальних операцій, такими як надувний човен з жорстким корпусом та бойове судно Medium, яке більш і менш маневрене.

Катер CCA має два потужні дизельні двигуни і може розвивати швидкість більше 97 км/год, хоча точна швидкість засекречена, як і дальність CCA, але характеристики аналогічних суден, вироблених тією ж компанією, дозволяють припустити, що цей катер спеціального призначення має дальність дії близько 650 км.

CCA виготовлений із композитного матеріалу, який захищає від іржі та робить його легким, але міцним. Катер відкритого типу, а довкола бойового відділення є лобове скло. Окрім чотирьох операторів SWCC, які зазвичай працюють на катері, на ній можуть перебувати близько восьми бійців.

Високошвидкісний катер для спеціальних операцій CCA

Combatant Craft Assault може містити цілий арсенал озброєння: кулемет M2HB калібру .50, кулемет M240 калібру 7,62 мм, 40 мм гранатометом Mark 19. Катер спеціального призначення може нести невеликі дрони і може бути оснащений керованими ракетами.

«CCA – це зручне судно, яке використовується для різних бойових завдань. Ми можемо вистежити і перехопити мету, яка, як ми знаємо, проходитиме певним водним шляхом, але ми також можемо швидко переміщатися і висадитися в необхідному місці для виконання бойового завдання», - розповів оператор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова гусенична бронемашина AMPV M1287 із 120-мм мінометом, забезпечить оперативну вогневу підтримку для успіху наступальних операцій

CCA також чудово підходить для операцій висадки, пошуку та захоплення, під час яких морські котики чи морські піхотинці висаджуються на підозріле судно чи ворожий корабель.

Високошвидкісний катер для спеціальних операцій CCA

Катер CCA може бути розгорнутий у будь-якій точці світу з суші, більшого судна або повітря. Катер придатний для десантування з транспортних літаків С-17 та МС-130. Стандартна процедура такого десантування передбачає, що літак скидає CCA за допомогою кількох парашутів, що розкриваються самостійно після того, як об'єкт залишає літак. Потім оператори стрибають за човном і благополучно пливуть до нього, опинившись у воді.

Схожі матеріали:
👁 291
Категорія: Технології
Теги: військовий катер, катер, десантний катер




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ