Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.02.2024

ВМС США впроваджують на флоті засоби некінетичної протиракетної оборони наступного покоління


Есмінець USS Pinckney, оснащений новими засобами радіоелектронної боротьби (РЕБ), проходить випробування


Нові засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ)

ВМС США працюють над посиленням некінетичного щита, розгортаючи на флоті засоби некінетичної протикорабельної та протиракетної оборони наступного покоління.

Поряд із програмою покращення наземної електронної боротьби (Surface Electronic Warfare Improvement Program – SEWIP), ВМС також закуповують системи вдосконаленої позабортової радіоелектронної боротьби AN/ALQ-248 Advanced Offboard Electronic Warfare (AOEW) для вертольотів та суден.

SEWIP включає засоби для електронних атак від Northrop Grumman і від компанії Lockheed Martin. Це модулі для електронного сканування, радари для створення перешкод та відстеження цілей, системи самонаведення ракет, системи ураження електроніки, встановленої на ворожих безпілотниках.

Есмінець USS Pinckney, оснащений новими засобами радіоелектронної боротьби (РЕБ), проходить випробування. Наступними судами, які отримають нове оснащення в рамках SEWIP, будуть Chung-Hoon та James E. Williams. Кораблі DDG 51 отримають системи AN/SLQ-32(V)7.

Паралельно Lockheed Martin займається розробкою системи РЕБ AN/ALQ-248 AOEW для вертольота MH-60S/R. Вона є автономним блоком, що містить як високочутливий приймач, так і підсистеми для електронних атак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для військових розробляють компактну лазерну зброю зі змінними магазинами для швидкого перезаряджання

Примітно, що AN/ALQ-248 AOEW може працювати незалежно або координуватись із корабельною системою SEWIP. В останньому випадку система AN/SLQ-32 виявить протикорабельні ракети, що наближаються, потім подасть сигнал і буде керувати блоком AOEW. Кошти електронних атак AN/SLQ-248 координуватимуться з іншими радіочастотними (РЧ) протидії «м'якому знищенню» під час бою.

ВМС США також вкладають кошти в розробку нової електронної пастки тривалої дії (LEED), яка поєднує модульне радіочастотне корисне навантаження з БПЛА. Дрон матиме канал зв'язку, щоб мати можливість маневрувати. Військово-морські сили заявляють, що LEED забезпечить флоту покращену координацію та можливості РЕБ, що дозволяють протистояти ракетним атакам.

Схожі матеріали:
👁 240
Категорія: Технології
Теги: ВМС США, зброя, флот, радіоелектронна боротьба




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ