Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

21.12.2021

19 підприємств Полтавщини отримають кошти на погашення заборгованості з різниці в тарифах


Полтавська область отримає 942,7 мільйона гривень державної субвенції


19 підприємств Полтавщини отримають кошти на погашення заборгованості з різниці в тарифахПідприємствам водопостачання й теплового господарства області спрямують 942 мільйони гривень на погашення заборгованості з різниці в тарифах. Ця сума, порядок та умови надання відповідної субвенції з державного бюджету затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 15 грудня 2021 року №1340.

Територіальна комісія з питань узгодження заборгованості з різниці в тарифах розглянула матеріали 19 підприємств та узгодила заборгованість на загальну суму 942,7 мільйона гривень.

На позачерговій сесії обласної ради 21 грудня з метою максимального використання субвенції з державного бюджету для покриття різниці в тарифах прийняте рішення про погодження укладання договорів про відступлення права вимоги комунальним підприємствам обласної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 140 сіл Полтавщини під’єднали до швидкісного інтернету
 
«Держава виконує свої зобов’язання та врегульовує ситуацію у сфері тепло- та водопостачання. Полтавська область отримає 942,7 мільйона гривень державної субвенції. Ці кошти розподілять між 19 підприємствами області на погашення заборгованості з різниці в тарифах. Так, 12 підприємств теплокомуненерго отримають 685,3 мільйона гривень, 7 підприємств водопровідно-каналізаційного господарства – 257,3 мільйона гривень», – про це повідомив голова облдержадміністрації Олег Синєгубов.


Олег Синєгубов
 

Розподілені кошти підприємства мають спрямувати на погашення заборгованості перед НАК «Нафтогаз» і податкової заборгованості, які накопичилися з минулих років до червня 2021 року.


позачергова сесія обласної ради 21 грудня
 
«Така субвенція – один з інструментів, щоб впевнено пройти опалювальний сезон і залишати тарифи для населення на рівні минулого року, як і передбачав Меморандум про непідвищення тарифів, ініційований Президентом», – додав Олег Синєгубов.
 
позачергова сесія обласної ради 21 грудня


Схожі матеріали:
👁 1217
Категорія: Полтавщина
Теги: погашення заборгованості, теплове господарство, водопостачання, підприємства




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д... На Полтавщині п'ятеро зловмисників незаконно вирубували д...
У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку У Гребінці сталася пожежа у багатоквартирному будинку
На Пирятинщині завершується посівна кампанія На Пирятинщині завершується посівна кампанія
На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе... На Полтавщині водій перевозив понад 20 кілограмів риби бе...
65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із... 65-річний працівник одного із підприємств Полтави впав із...
У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття У Гребінці жінку оштрафували за залишене на вулиці сміття

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ