Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

01.05.2014

На Гребінківщині виховують патріотів


Наша земля гостинно приймала Тараса в 1843 році, коли після тривалої розлукиг з Україною він прибув в родинний маєток Гребінок


На Гребінківщині виховують патріотів

В закладах культури та освіти Гребінківського району активно проводяться культурно-просвітницькі заходи, присвячені ювілею Великого Кобзаря.

Наша земля гостинно приймала Тараса в 1843 році, коли після тривалої розлукиг з Україною він прибув із своїм побратимом Євгеном Гребінкою в родинний маєток Гребінок.

Саме в Убєжищі Тарас відчував себе щасливим і як людина, що повернулась на батьківську землю з чужини, і як художник, готовий на полотні увічнити красу свого рідного краю. Він довго сидів на березі нашої повноводної на той час Оржиці, милувався зеленими краєвидами.

Тарас сприймав картини, кольори і відтінки поглядом художника, внутрішніми очима митця, який уже бачив свої ще не намальовані картини і не написані поетичні рядки. І як згадував Тарас: "На душі ставало так добре, як буває при очікуванні зустрічі з найдорожчими людьми, і не від горя, а з радості очі зволожуються слізьми".

Наша молодь добре знає творчість Т. Шевченка і гордиться тим, що він був близьким товаришем нашого славного земляка - Є.П. Гребінки. Тому всі заходи, які проводяться в районі, збирають велику кількість палких шанувальників творчості Великого Кобзаря.

16 квітня до Гребінки завітали артисти Полтавської обласної державної філармонії, які представили концертну програму, присвячену 200-річчю від дня народження Т. Шевченка. Великий зал районного Будинку культури ледве вмістив всіх бажаючих. Надії глядачів справдились.

Вони змогли послухати Шевченкове слово в майстерному виконанні солістів обласної філармонії, народної артистки України Наталії Хоменко, лауреата Всеукраїнських і міжнародних пісенних конкурсів Ігоря Години, лауреата Всеукраїнського конкурсу читців творів Т. Шевченка Наталії Іванченко.

Виступ пройшов під музичний супровід лауреата міжнародних конкурсів, концертного ансамблю "Чураївна". Юні слухачі тепло сприймали виступ артистів. Вінцем святкового дійства стало спільне виконання артистами та глядачами пісні "Реве та стогне Дніпр широкий".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбувся обласний семінар директорів інноваційних навчальних закладів Полтавщини

Гребінківські глядачі завжди тепло і сердечно зустрічають майстрів мистецтв з Полтави. Хочеться відзначити також і глядацьку аудиторію, а це шкільна молодь, яка була цього дня в залі. Юні ще раз підтвердили що є палкими шанувальниками творчості великого Кобзаря. Це результат активної пропаганди серед молоді поетичної і художньої спадщини Шевченка вчителями та працівниками культури району.

Цей захід було проведено за підтримки управління культури Полтавської облдержадміністрацій обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи.

Великі сподівання покладаємо на патріотично налаштовану молодь, адже в її руках майбутнє нашої держави.

Гребінчин край



Схожі матеріали:
👁 1267
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Гребінка, Ігор Година, Наталія Хоменко, шевченко, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав... У мережі запустили фейк, орієнтований на мешканців Полтав...
В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст В ДТП на Полтавщині травмувався 35-річний мотоцикліст
На Гребінківщині висадили алею молодих дерев На Гребінківщині висадили алею молодих дерев
В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка В аварії на Полтавщині загинула велосипедистка
На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад... На Полтавщині громада разом з поліцейським посадили понад...
На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в... На Полтавщині затримали чоловіка за підозрою в умисному в...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ