Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

05.01.2024

Полтавця Олександра Полубейника нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня


Працював Олександр Полубейник бригадиром паливного складу локомотивного депо Гребінка


Олександр ПолубейникМіський голова Віталій Колісніченко вручив жителю Гребінківщини Олександру Полубейнику Орден «За мужність» ІІІ ступеню.

Олександр Полубейник був мобілізований до лав Збройних Сил України у перший же день війни. Адже чоловік на той час уже мав бойовий досвід – брав участь в АТО у 2015–2016 роках. Після того жив і працював у Гребінці, працював бригадиром паливного складу локомотивного депо Гребінка.

Але коли жорстока рашистська орда ринула на нашу землю Олександр Володимирович разом зі своїми бойовими побратимами став на захист рідної землі.

В перші ж дні повномасштабного вторгнення він, в складі 30-ї окремої механізованої бригади був направлений в район Горлівки, що на Донеччині. Під час одного із бойових зіткнень отримав перше поранення після обстрілів з АГС (автоматичного гранатомету станкового), потрапив у госпіталь. Майже місяць лікувався, а потім знову повернувся до побратимів у 30 – ту бригаду.

Після тяжких боїв під Горлівкою їхній підрозділ перевели у Київську область. Після цієї ротації Олександр Полубейник разом зі своїми побратимами був направлений у Харківську область. Там як раз велися тяжкі бої неподалік Ізюму. Це був серпень 2022 року, а уже у вересні це українське місто було звільнене від окупантів. Але про це Олександр дізнався вже у госпіталі.

У черговому бою він був тяжко поранений. Дві години тривав безперервний обстріл їхньої позиції, так що евакуаційна машина ніяк не могла підібратися, щоб забрати пораненого воїна. Спершу Олександр отримав першу допомогу у польовому госпіталі, а потім його перевели спершу в Харківський госпіталь, потім – у Полтавський, згодом у Житомирський.

Олександр Полубейник
 

Уже більше року Олександр Володимирович лікується, та рани все не гояться.

Як не стихає і душевний біль за тим, що зараз доводиться переживати нашій Батьківщині.

Зараз він уже демобілізований із війська, через стан здоров’я повернутися на попереднє місце роботи буде складно, але треба якось подолати ці труднощі, знайти в собі сили відновлюватися після поранення. Міський голова Віталій Колісніченко та начальник відділення рекрутингу та комплектування 5 відділу Лубенського РТЦК та СП Ігор Білоцерківець побажали захиснику здоров’я, сили духу, миру і спокою.

Нехай Бог дає сили витримати усі труднощі і випробування, укріпить здоров’я і дух, щоб подолати цей складний шлях до одужання!
 
Олександр Полубейник


Олександр Полубейник


Схожі матеріали:
👁 515
Категорія: Суспільство
Теги: Нагорода, Гребінка, локомотивного депо




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині Виконуючи бойове завдання загинув військовий з Полтавщині
У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб... У Полтаві не змогли розминутись два автомобіля: троє осіб...
На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н... На Полтавщині 59-річний чоловік на кладовищі підірвався н...
На Полтавщині перед судом постане колишній керівник підпр... На Полтавщині перед судом постане колишній керівник підпр...
У Полтаві водій Chevrolet Aveo наїхав на 6-річну дівчинку У Полтаві водій Chevrolet Aveo наїхав на 6-річну дівчинку
Під час реанімаційних заходів в одній із квартир Кременчу... Під час реанімаційних заходів в одній із квартир Кременчу...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ