Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.12.2016

У Пирятині відроджують військову частину


Уже найближчим часом до міста має заїхати окремий протитанковий дивізіон


Пирятин, окремий протитанковий дивізіонУже найближчим часом до міста має заїхати окремий протитанковий дивізіон.

Дислокація протитанкового дивізіону буде на місці колишньої військової частини в Пирятині. На службу набиратимуть контрактників. Про це повідомляють "Події та коментарі".

- Буде відбуватися реконструкція частини, є підтримка держави в цьому питанні, і на місцевому рівні є узгоджені домовленості про співпрацю. Поки що це буде дивізіон, а далі будемо бачити.

Для Пирятинщини це означає, насамперед, нові робочі місця. Скільки їх буде, ми матимемо інформацію, коли вже тут на місці буде командир дивізіону, – повідомив військовий комісар Пирятинського району майор Олександр Грицун.
Про реорганізацію військової частини в Пирятині йшлося ще на початку цього року.

Так, 15 лютого в Києві відбулася узгоджувальна нарада у заступника міністра оборони України з питань забезпечення розміщення військових частин, що формуються, визначення порядку виконання цих заходів, узгодження їх за часом та необхідними ресурсами. Відповідно до оптимізації та реорганізації Збройних сил України в Пирятині запланували створення військової частини на базі об’єктів, що належать Міноборони (колишня військова частина).

Відновлення та облаштування об’єктів військової частини, скоріш за все, буде покладено на місцеві бюджети. Але і в такому випадку для громади є плюси – створення робочих місць (тоді говорили про те, що заплановано до 1300 військовослужбовців за контрактом), а отже — і податок з доходів фізичних осіб надходитиме до місцевого бюджету. Самі військовослужбовці цей факт розглядають винятково в позитивному ключі.

Пирятинець Олег Солонський місяць тому повернувся з АТО, за фахом – педагог, але теж наголошує на важливості таких процесів у державі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківський волонтерський центр "Допоможи фронту" відправив чергову допомогу бійцям АТО

– Не можна сказати, що в країні не міняється нічого, сьогодні вже краща матеріальна база у військових, озброєння, у частинах краще стає. Я повернувся звідти, і я можу сказати, що сьогодні в Україні дуже потужна армія. Страшно лише одне – кількість небойових втрат, частіше всього – вживання алкоголю солдатами. Не можна про це не говорити, бо це життя всієї нації.

Війна — це страшно і важко, але з цим потрібно щось робити, моральна підтримка потрібна навіть на якомусь державному рівні. То от такі факти, як, наприклад, відкриття військової частини чи реорганізація таких об’єктів, дають солдатам відчуття впевненості в майбутньому. Це дуже важливі речі. І контрактна основа — це прекрасно. Так формується повага до професії.

Військовий – той, хто свідомо обрав собі професію захищати державу, коли він не потрібен цій державі, то, певно, і самої держави немає. За стільки років незалежності ми нарешті дійшли до правильних думок і рішень.

Схожі матеріали:
👁 2682
Категорія: Полтавщина
Теги: військова частина, контрактна служба, протитанковий дивізіон, пирятин




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ