Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

07.05.2017

В ході створення госпітальних округів Гребінківську ЦРЛ ліквідовувати не будуть


Кривошея Віктор Іванович розповів про Західний госпітальний округ з центром у Лубнах


В ході створення госпітальних округів Гребінківську ЦРЛ ліквідовувати не будуть20 квітня у приміщенні адмінкорпусу ЦРЛ відбулася прес-конференція головного лікаря Гребінківської ЦРЛ Віктор Іванович Кривошея.

Віктор Іванович розповів про Західний госпітальний округ з центром у Лубнах, який буде надавати необхідну медичну допомогу мешканцям шести районів: Гребінківського, Оржицького, Чорнухинського, Пирятинського, Хорольського, Семенівського.

На Полтавщині створюється 4 госпітальні округи, по Україні -12 госпітальних округів. Ці радикальні зміни мають бути здійснені комплексно та послідовно. В області робота над створенням госпітальних округів триватиме до кінця 2017 року та відбуватиметься у три етапи.

На базі ЦРЛ планується модернізація матеріальної бази первинного та вторинного рівнів надання медичної допомоги. Жоден з існуючих лікувально-профілактичних закладів, як обіцяє керівництво області, закриватися не буде.

У Західному госпітальному окрузі будуть створені відділення для проведення реабілітаційного та відновлювального лікування. У нашій лікарні продовжуватимуть працювати відділення планового терапевтичного та хірургічного лікування, але зменшиться ліжковий фонд.

"А ось пологове відділення, - бідкається головний лікар, - доведеться закрити". Віктор Іванович розповідає, що суттєво зменшилася кількість породіль у пологовому відділенні з початку року. Утримувати таке відділення у кожному районі недоцільно і фінансово важко. Приклад сусіднього Пирятинського району демонструє, що не вистачає коштів для фінансування медицини, навіть, після реформування та створення об'єднаної територіальної громади.

Є області, наприклад Харківська, які відмовилися від створення госпітальних округів. Хочеться вірити в те, що завдяки комплексним та послідовним змінам у медичній галузі мешканці Гребінківського району матимуть змогу отримувати якісну та доступну медичну допомогу у Лубнах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яких змін чекати Полтавщині в галузі охорони здоров’я після підписання Закону № 2002-VІІІ

З огляду на перспективи фінансування Західного госпітального округу говориться проте, що можна залучати не лише місцеві бюджети територіальних громад, а й недержавні інвестиції, спонсорські та благодійні внески, кошти міжнародної допомоги та інші джерела.

Віктор Іванович розповів про створення Госпітальної ради в кожному окрузі. Представникам територіальних громад, що будуть входити до складу Західного госпітального округу, буде запропоновано попрацювати над персональним складом членів майбутньої Госпітальної ради.

Члени Госпітальної ради будуть відстоювати інтереси свого району та координувати роботу госпітального округу.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1540
Категорія: Здоров'я
Теги: госпітальний округ, црл, головний лікар, медицина, Кривошея, Гребінка




Всього коментарів: 2

0
2 Діма   (08.05.2017)
Тут таке діло. Може так треба. Але якщо закриваються відділення в райцентрах, і таке інше, то зробіть хоч елементарну можливість жителям сіл добиратися до таких от віддалених міст без всяких проблем, тобто якщо нема коштів на утримання відділення, знаходьте кошти для автобусного сполучення до тих міст де будуть працювати повноцінні лікарні.


0
1 Mary Poppins   (07.05.2017)
Як вже взялися за старт цієї реформи, хоч мені з великим трудом віриться, в її успіхи  (не дарма всі області крім трьох самих ідіотичних) відмовились відь цього проекту, то починайте з дороги по якій люди будуть їхати в м. Лубни. Кервіництво міста. району тієїж самої лікарні повинні ставити питання ребром в усі органи звідки їм ідуть вказівки, щоб був автобан виїзду хоч в якийсь один край з Гребінки на трасу Київ-Харків. Це саме головне. Хто небуть хоть кудись звертався? Куди? Що відповііли? Коли обіцяють? Люба реформа потребує коштів які ж і виділяються в тому числі і на непередбачувані витрати. Якраз є шанс зробити від самої лікарні до  а/д Київ - Харків ч\з почаївку саму найкращу дорогу. Отоді люди вам подякують і все поступово піде вперед. А так грош-ціна отим лозунгам про реформування мед. галузі.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ