Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.07.2019

Аконіт: особливості використання рослини в оформленні садиби


Аконіт в ландшафтному дизайні


Будь-якому власникові приватних угідь хочеться, щоб його ділянка виглядала доглянутою, красивою і затишною, будь то простора садиба або крихітна дача. Найдоступніший спосіб добитися бажаного результату — посадити різноманітні квіти, дерева і кущі. І не варто засмучуватися, якщо у вас не хватає на усе це часу або можливостей сплатити послуги садівника. Є величезна кількість рослин, які дивують своєю непримхливістю, але при цьому мають надзвичайну декоративність.

Одна з них — аконіт, яка стає усе більш популярним елементом в ландшафтному дизайні. Придбати можна аконіт в магазині prolisok за прийнятними цінами.


Аконіт: особливості використання рослини в оформленні садиби
 

Аконіт, або борець — рід багаторічних трав'янистих рослин. Латинська назва пішла від грецького слова Aconae - скеля, круча, або Acontion - стріла. За іншою версією, назва походить від Аконе — міста, в околицях якого буйствувала ця рослина. Одна древня легенда оповідає про те, як Геракл полонив вартового підземного царства Аїда, триголового Цербера. Виявившись на поверхні та злякавшись яскравого світла, він почав вириватися, з пащі потекла на землю отруйна слина.

На тому місці незабаром з'явилися стрункі отруйні рослини, названі борцями. Народні назви суперечливі: іноді аконіт ласкаво називають синьоока, жовтець блакитний, а частіше — вовчий корінь, чорний корінь, козина смерть, вовкобій і інші. Аконіт віддає перевагу вологим і родючим землям. Садівники почали культивувати його заради красивих темно-синіх, фіолетових, жовтих квіток, зібраних в довгі кисті. Усі частини цієї рослини отруйні, особливо відрізняється отруйністю корінь. В давнину його називали "Мати-королева отрут".

Часто відбувалися отруєння, коли корені аконіту приймали за корені любистка, який використовувався для виготовлення трав'яного лікеру.

Аконіт в ландшафтному дизайні

Вигідна форма аконіту, при якій квітконоси випускають свої високі стрілки з густого кущика листя, дозволяють в ландшафтному дизайні оформляти з їх допомогою квітники без використання низькорослих бордюрних рослин по краю клумби.

Високорослими сортами у відкритому ґрунті декорують найрізноманітніші елементи саду:
 
ці квіти підходять для створення акценту в центрі клумби круглої форми або фону для низькорослих рослин - у пристінного квітника;

можливе вирощування високорослих екземплярів в якості куліс у садових меблів: столиків, лавок;

своїм густим різьбленим листям аконіт прекрасно замаскує стіни підсобних будівель, старі огорожі і сараї, надавши їм чарівність сільської простоти.

Широкі можливості для використання в ландшафтному дизайні надають в'юнкі сорти аконіту. Вони органічно впишуться в декор різьблених альтанок, перетворять убрання веранд, терас. З їх допомогою можна влаштувати оригінальну ширму на шпалерах для зонування простору в саду.

Вирощування аконіту — справа нескладна. Грамотний догляд і попередження появи шкідників забезпечать посадкам довге життя. А творчий догляд в оформленні саду цими кольорами подарує естетичну насолоду як хазяям, так і гостям заміського будинку.

Схожі матеріали:
👁 499
Категорія: Прес-реліз
Теги: Аконіт, Борець, ландшафтний дизайн




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ