Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.04.2022

Арестович розповів про втрати чеченських бойовиків: "30-40 машин за раз"


Як Збройні сили України знищували "кадировців"


Як Збройні сили України знищували "кадировців"

На допомогу ЗС РФ відправили майже 25 тисяч чеченських бойовиків, заявив радник голови ОП Олексій Арестович. Українські військові накривали їхні колони авіацією та артилерією, тому дух чеченців упав ще до участі у боях.

В Україну з Росії приїхали майже 25 тисяч "кадировців", з них не менше 5 тисяч загинули та були поранені. Про це сказав радник глави Офісу президента України (ОП) Олексій Арестович в інтерв'ю "Медузі".

Радник зазначив, що їх було не менше 10,5 тисяч у Бучі, на Київщині та приблизно стільки ж під Маріуполем.

"Це цифра, яку я точно бачив. Яка частина з них туди з-під Києва приїхала, а яка була окремо — важко сказати. Після того як TikTok у Росії заборонили, "кадировський" підрозділ у принципі не боєздатний", — прокоментував Арестович.

"Кадировці" прибули в Україну не лише з Чечні, а загалом із кавказьких республік РФ. Командування окупантів передбачало, що вони захоплять Київ, сказав радник голови ОП.

"Я знаю, на мою думку, три випадки, коли накривали "кадировські" колони артилерією та авіацією, причому там 30-40 машин за раз. Вони і в наземні засідки потрапляли, і наш спецназ їх дуже сильно почікав. Настрій у них відразу впав — ще, по суті, не вступаючи з нашими військами у бій, просто від авіації та від артилерії", — пояснив він хід бойових дій.


Як Збройні сили України знищували "кадировців"
 

За інформацією Арестовича, після розгрому під Києвом у голови Чечні Рамзана Кадирова була дуже неприємна розмова з президентом Росії Володимиром Путіним щодо реальної боєздатності "кадировців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це покруче Чорнобаївки: на Херсонщині Збройні Сили України розбили командний пункт росіян

Після цього чеченців перекинули в Маріуполь, а Кадиров особисто приїхав туди їх надихати.
 
"За цю героїчну вилазку отримав звання генерал-лейтенанта. Потім вони почали знімати смішні відео, де вони нібито воюють. Де навіть не професійні військові, а звичайні журналісти бачать, що це постановочні відео. Вони рухаються у третьому-четвертому ешелоні — щоб познімати, щоб щось зобразити. В окремих бойових епізодах, не дуже напружених, вони беруть участь", — сказав Арестович.


Схожі матеріали:
👁 2439
Категорія: Актуально
Теги: Збройні Сили України, чеченські бойовики, Арестович, війна, кадировці, зсу




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ