Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.03.2023

#БПД_МешканцямЗвільненихТериторій


Система безоплатної правової допомоги інформує жителів територій, звільнених від окупантів, про їхні права.


Безоплатна правова допомога завжди поруч

Деокупованих територій стає все більше й більше. Мешканці звільнених міст та сіл Херсонщини, Харківщини, Київщини, Луганщини, Донеччини, які перебували під окупацією росіян, мають безліч правових питань.

Система безоплатної правової допомоги інформує жителів територій, звільнених від окупантів, про їхні права.

Безоплатна правова допомога – це надання правових послуг, що гарантуються державою та повністю фінансуються за рахунок коштів Державного бюджету України.

Безоплатна ПЕРВИННА правова допомога – це надання правової інформації, консультацій і роз’яснень з правових питань, допомога у складенні заяв, скарг, інших документів правового характеру, крім процесуальних, надання допомоги в забезпеченні доступу до вторинної правової допомоги та медіації

Право на безоплатну первинну правову допомогу мають усі громадяни України.

Безоплатна ВТОРИННА правова допомога – це захист, здійснення представництва інтересів осіб у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, складення документів процесуального характеру.

Право на безоплатну вторинну правову допомогу мають малозабезпечені особи, люди з інвалідністю, учасники бойових дій, внутрішньо переміщені особи, постраждалі від домашнього насильства, діти та інші категорії громадян, визначені законом «Про безоплатну правову допомогу».

Маєте правові запитання?

Телефонуйте до контактного центру системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103. Наші юристи нададуть консультації та роз’яснення, а також інформацію про сервіси системи БПД. Контакт-центр щодня з вами на зв'язку, в будні (з 08:00 до 19:00) та вихідні з (09:00 до 18:00).

Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні. А для дзвінків з-за кордону функціонує номер +38(044) 363 10 41 (вартість такого дзвінка за тарифами вашого оператора).

Усі сервіси системи БПД https://linktr.ee/legalaid.gov.ua

Схожі матеріали:
👁 1325
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: БПД, безоплатна правова допомога




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ