Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.03.2020

Чи можна отримати коронавірус, вживаючи приготовану не удома їжу? Думка експертів


Вірус поширюється краплинним шляхом за допомогою дихання, кашлю і чхання зараженої людини


Навіть в умовах коронавірусу, що поширюється, не усі люди мають можливість вживати домашню їжу, але наскільки небезпечно є їжа, приготована не удома?

Як повідомляє Grebenka.com, думку експертів з цього питання опублікував портал Times Now. Вони вважають, що їжа не удома не повинна викликати занепокоєння, якщо людиною робляться запобіжні заходи і дотримуються правила гігієни, такі як підтримка чистоти рук, їх регулярне миття з милом або протирання засобами на спиртовій основі і інші.

Чи можна отримати коронавірус, вживаючи приготовану не удома їжу?


"Нині, виходячи з інформації, яку ми отримуємо з Центрів по контролю і профілактиці захворювань, я не бачу підстав для рекомендацій не обідати не удома", - заявив експерт по безпеці харчових продуктів, професор Університету штату Північна Кароліна Бенджамін Чепмен.

У свою чергу, Управління по безпеці харчових продуктів Ірландії констатує: досвід спалахів коронавірусів SARS і MERS у минулому свідчить, що зараження через їжу не відбувається. Таким чином, відмітили його представники, "маловірогідно, що коронавірус передається через їжу, і доки немає ніяких доказів того, що це відбувається з новим".

Крейг Хедберг, професор Університету Міннесоти, експерт по хворобах харчового походження, згоден з думкою колег: хвороба не передається через їжу, доказів зворотному немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи допомагає вітамін D не заразитися коронавірусом?

Проте, уточнюють аналітики порталу, треба враховувати той факт, що новий коронавірус є лише нещодавно ідентифікованим вірусом, і його природа, включаючи здатність заражати, не відома до кінця вченими, продовжують вивчатися.

"Відомо, що вірус поширюється краплинним шляхом за допомогою дихання, кашлю і чхання зараженої людини. Крім того, вірус був виявлений в калі деяких пацієнтів. Тому не можна повністю унеможливити поширення інфекції через їжу зараженою людиною, яка не мила ретельно рук або не наслідував правила гігієни. Якщо ви не упевнені, чи безпечна їжа, що купується, краще дотримуватися домашнього живлення", - резюмували вони.

Схожі матеріали:
👁 867
Категорія: Актуально
Теги: їжа, коронавірус, Вірус




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ