Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


11.05.2021

Чому нагріта в мікрохвильовці вода несмачна: пояснення науковців


Що відбувається з водою в СВЧ-печі


Багато людей знають, що кип'ятити воду в мікрохвильовій печі небажано. Справа в тому, що така рідина набуває погані смакові якості.

Вчені довгий час не могли знайти пояснення цьому феномену. Однак китайським фахівцям це вдалося. Авторами дослідження стали співробітники Університету електронних наук і технологій в Ченду.


Чому нагріта в мікрохвильовці вода несмачна
 

Що відбувається з водою в чайнику

Більшість людей вважають за краще гріти воду в чайнику. Тоді її можна використовувати для заварювання чаю та інших кулінарних цілей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявлено новий тип полярного сяйва: відкриття зроблено завдяки старим відеороликам

Якщо рідина доводиться до кипіння на кухонній плиті, то відбувається рівномірне її нагрівання. Це пояснюється знаходженням джерела тепла внизу. За рахунок цього вода, що знаходиться на дні, швидше втрачає щільність і змішується з рештою рідиною.

Що відбувається з водою в СВЧ-печі

У мікрохвильовці теплопередача відбувається по-іншому. Джерело тепла рівномірно прогріває весь стакан. В результаті цього верхня частина води сильніше нагрівається. Тому рідина і стає несмачною.

Однак вчені з Китаю запропонували спосіб вирішення даної проблеми. Вони представили ємність певної конструкції. Верхня половина склянки зроблена з особливого матеріалу, що не дозволяє рідини сильніше прогріватися.

Схожі матеріали:
👁 2289
Категорія: Технології
Теги: вода, Китайська Народна Республіка, Експеримент, КНР, дослідження, температура




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ