Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.01.2019

Чому з віком час йде швидше: відповідь вчених


Суб’єктивно час залежить від того, з якою швидкістю мозок обробляє образи


Чому з віком час йде швидше: відповідь вченихЧому здається, що в дитинстві рік тривав довше? Сприйняття часу суб’єктивне і залежить від вашого віку, рутини, годин, які ви відводите на відпочинок і сон.

Згідно з висновками вченого з Університету Дьюка (США) Адріана Бежана, сприйняття часу ґрунтується на зовнішніх стимулах і залежить від того, що ми бачимо навколо.

“Доба триває 24 години – на всіх годинниках, наручних і настінних, і на баштових. Але фізичний час не збігається з суб’єктивним. Ваше сприйняття часу відрізняється від сприйняття іншої людини”, – розповів дослідник.

Суб’єктивно час залежить від того, з якою швидкістю мозок обробляє образи – чим ми старше, тим повільніше відбуваються ці процеси. Тому, коли ви молоді і навколо багато незвіданого (стимулів ззовні), здається, що час тече повільно. З віком “відставання” мозку створює ілюзію швидкоплинності часу, йдеться в роботі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яке м'со найкорисніше для очей

Вчений також пов’язує цей феномен з сакадами – швидкими, узгодженими рухами очей в одному напрямку. Між сакадами мозок повинен встигнути обробити отриману візуальну інформацію. Періоди фіксації в проміжку між саккадами у дітей коротше, ніж у дорослих. Крім того, на цю зорову функцію впливає хронічна втома.

З віком утворюється менше нових нейронних зв’язків, когнітивні процеси сповільнюються, тому здається, що навколишній світ перебуває в постійному поспіху. Щоб “сповільнити” внутрішній хід часу, вчений рекомендує висипатися – мозку потрібен відпочинок, щоб швидко реагувати на зовнішні стимули.

Схожі матеріали:
👁 981
Категорія: Прес-реліз
Теги: швидкість, Інформація, мозок, процеси, час




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ