Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.03.2020

Дефіцитний товар: як пошити медичну маску в домашніх умовах


Ми розповімо вам, як пошити медичну маску вдома.


Медичні маски наразі в дефіциті. Та як і всі інші блага людства, вони не завжди існували в сучасному вигляді. А це означає, що якщо ви не маєте запасів індивідуального захисту, ви можете створити їх буквально з нічого.Ми розповімо вам, як пошити медичну маску вдома.

Насправді, все досить просто. Так, супермаски з клапанами у нас не вийдуть. Проте в умовах карантину та відсутності інших можливостей, ми повинні захиститися настільки, наскільки це можливо.

Нам точно потрібно: марля або будь-яка бавовняна натуральна тканина, нитки, голка, резинка.Бажано ще мати: швейну машинку (можна і руками! просто на машинці легше та швидше), проволочку для фіксацій маски.


Дефіцитний товар: як пошити медичну маску в домашніх умовах
 

Тож ваша задача: якщо ви обрали марлю, її, звичайно, потрібно скласти у кілька разів, якщо інша тканина – орієнтуйтеся на товщину.

Форма маски вам відома. Прикладайте до свого обличчя, щоб заміряти розміри. Також зробіть складочки на тканині для анатомічного пристосування виробу (дивіться фото).

Кожен край виробу можна заметати на машинці, якщо така є. Якщо немає – простим петельним швом руками.
Якщо у вас є проволока, вшийте її у верхню частину маски. Так ви зможете коригувати притискання виробу до обличчя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Штрафи та доплати: Верховна Рада прийняла Закон про протидію коронавірусу

І, звичайно, вам потрібні резинки, щоб фіксувати маску за вухами. Якщо є тоненькі підходящі – чудово. А немає – не зітхайте. За бажання вберегти своє здоров'я, підійде і резинка від спіднього :)


Дефіцитний товар: як пошити медичну маску в домашніх умовах
 

ВСЕ! Маска готова!

Такі багаторазові маски потрібно прати та висушувати після кожного використання. Бажано ще і прасувати після прання. Висока температура праски допоможе додатково очистити виріб.

Будьте здорові, бережіть себе та близьких!

Схожі матеріали:
👁 783
Категорія: Актуально
Теги: здоров'я, захист від коронавірусу, медична маска, коронавірус




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ