Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.05.2015

День вишиванки у Гребінківській гімназії


Цього дня долучилися до свята і учнівський та педагогічний колектив Гребінківськької гімназії


День вишиванки у Гребінківській гімназіїУ четвер вранці місто розквітло білим цвітом. І то не лише каштани забуяли ошатними суцвіттями, а школярики йшли до школи в красивих вишиванках.

Зустрічалися й поодинокі дорослі, що з гордістю крокували на роботу у вишитих сорочках. І дивні відчуття з'являлися у перехожих. Заклопотані та сумні обличчя враз починали світитися, посмішки сяяли, зміннюючи настрій кожного.

Ось яку силу має українська вишита сорочка! А вдягати її у третій четвер травня вже стало традицією для українців. Саме робочий день вибрали для свята вишиванок. Адже цього дня українці демонструють єдність і солідарність зі своїм народом, незважаючи на своє місцезнаходження.

Тож і йдуть вони ранком до роботи, університету чи школи, одягнувши оберег України - вишиванку. Більшість тих сорочок вишиті руками мами чи бабусі, і вже несуть в собі захист від негараздів, оберігають родину. Адже жінки вишивають з світлими думками, з радістю і молитвами за долю своїх нащадків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обережно, гроза!

Цього дня долучилися до свята і учнівський та педагогічний колектив Гребінківськької гімназії. Навіть найменші школярики - першокласники ще звечора просили мам підготувати вишиті сорочечки.

Хлопчикам навіть бігати по школі не хотілося. Цілісінький день всі були слухняними і чемними, здобували знання на гарні оцінки.
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1248
Категорія: Шкільний екран
Теги: Гімназія, вишиванка, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ