Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.04.2024

Дитяче свято: як його правильно організувати


З вибором закусок потрібно бути обережним. Найкраще підходять бутерброди та канапки з ікрою, сиром чи огірком


Дитяче свято

Діти дуже полюбляють різні свята, і чекають вони їх не стільки через подарунки, як через особливу атмосферу. Неважливо, що це буде, день народження чи просто цікава вечірка в колі друзів, треба не тільки подумати про розваги, а й красиво оформити приміщення, зробити гарні запрошення, придбати смачні кондитерські вироби для солодкого столу та приготувати іншу їжу.

Основні правила, про які потрібно пам’ятати

Страви для дітей мають бути незвичними, апетитними й красиво оформленими. Але ніколи не клади на стіл, який призначений виключно для дітей:
  • продукти, здатні викликати алергію;
  • дивні екзотичні фрукти;
  • копчені, гострі та жирні страви;
  • газовані та з барвниками напої;
  • шкідливі соуси.
Якщо є можливість, організуй шведський стіл. Це зручно — діти самі будуть вибирати частування. Також можна накривати стіл порційно, особливо якщо на святі збираються старші хлопчики та дівчатка. Буває так, що солодощі гості просто не встигають спробувати, тому ти їх завжди можеш дати їм із собою.

Придумай цікаву тематику

Стиль свята також буде залежати від віку хлопчиків та дівчаток, але як дошкільнята, так і школярі люблять очима — це факт. Вибирай певну тематику й оформляй в такому напряму не лише приміщення, а й фотозону та святковий стіл.

Ти можеш організувати свято на такі теми:
  • сюжети казок;
  • відомі мультяшні герої;
  • комп’ютерні ігри (наприклад, щось із «Майнкрафт»);
  • пірати.
А ще можна організувати свято в українських традиціях, до речі, це зараз в тренді.
Відповідно до вибраної тематики тобі можуть знадобитися прапорці, повітряні кульки, квіти, ліхтарики та гірлянди.

Зроби оригінальні запрошення

Якщо тематика свята визначена, попіклуйся про запрошення. Найпростіший спосіб — знайти листівки в інтернеті, роздрукувати їх, заповнити та розіслати. Але наскільки цікавіше робити їх своїми руками разом із дітьми! Запрошення для дівчаток можна прикрасити малюнком у вигляді квітів, іграшок чи казкових тварин. Хлопчикам подобаються листівки, на яких зображені герої комп’ютерних ігор чи коміксів, а також різна техніка. На запрошеннях для підлітків можна намалювати прикольні картинки та написати жартівливий текст.
Якщо листівки вже готові, пора подумати про їжу.

Закуски: що покласти на дитячий стіл

З вибором закусок потрібно бути обережним. Найкраще підходять бутерброди та канапки з ікрою, сиром чи огірком. Тут немає ніяких обмежить, і ти можеш використовувати й інші продукти. До речі, діти полюбляють бутерброди незвичних форм.

Не забувай про фрукти. Їх можна поставити цілими, зробити цікаві композиції або приготувати смачні фруктові салати. Краще використовувати сезонні продукти. Якщо це літо чи осінь, підійдуть яблука, груші, сливи, абрикоси чи персики, взимку чи весною — мандарини, лимони, банани, ківі.

Від ковбасних виробів краще відмовитися, але якщо ти все ж таки хочеш потішити дітей смачними м’ясними стравами, подумай над тим, щоб приготувати їм шашлики з курки.

Млинці — універсальна страва. Вони можуть бути як солодкими, так і солоними, з різними начинками: домашнім чи твердим сиром, ягодами та фруктами. Млинці можна подавати і гарячими, і холодними. Крім того, страва гарно смакує з різними напоями.

А що на десерт?

Можна замовити солодощі в інтернет-магазині Аврора. Тут представлений великий асортимент смаколиків.
Якщо є можливість, варто поцікавитися, що подобається іншим хлопчикам та дівчаткам. Купуй на солодкий стіл смачні кекси, цукерки (шоколадні, жувальні, драже чи молочні), вафельні трубочки тощо. Багатьом дітям також подобаються імбирні пряники.
 
Врахувавши ці поради, ти зможеш влаштувати своїм дітям веселе свято, яке запам’ятається надовго.

Схожі матеріали:
👁 116
Категорія: Прес-реліз
Теги: вечірка, дитяче свято, подарунки, Свята




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ