Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


31.08.2021

До стаціонарів лікарень Полтавщини потрапляють з коронавірусом невакциновані пацієнти


Наразі в області для госпіталізації хворих визначено мережу із 12 закладів охорони здоров’я


За даними Центру громадського здоров’я 30 серпня 2021 року в Україні зафіксовано 749 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них на  Полтавщині - 5. Минулого тижня вищевказані показники в Україні долали двотисячний рубіж, область мала більше ніж 50 захворювань на добу.


Графік вакцинації від COVID-19 в Полтавсській області
 

Все частіше госпіталізації переважають над виписками, а штам «Дельта» стає домінантним: новий штам офіційно зафіксований у 163 країнах світу і є більш контагіозним. Про це говорили в ході апаратної наради у голови Полтавської облдержадміністрації Олега Синєгубова.

Вже зараз відбувається повна підготовка закладів охорони здоров’я  Полтавщини  до прийому пацієнтів хворих на COVID-19.
 
«Наразі в області для госпіталізації хворих  визначено мережу із 12 закладів охорони здоров’я.  Загальна кількість ліжок, яка передбачена для надання стаціонарної медичної допомоги хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19 становить 1457, 1409 з яких забезпечені централізованою подачею кисню. Передбачається додаткове розгортання ліжок із кисневою підтримкою до 80% від загального ліжкового фонду. Для визначення  захворювання на COVID-19 область, за рахунок коштів державного бюджету, вже отримала 210 600 експрес-тестів», - повідомив в ході наради виконувач обов’язків директора Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Юрій Курилко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині за минулу добу діагностували один новий випадок COVID-19

Стримати ситуацію та не допустити збільшення тяжких випадків захворювання на COVID-19 здатна лише вакцинація, і альтернативи їй не існує. Наразі в області проходить п’ятий етап вакцинації. За два попередні місяці до стаціонарів установ охорони здоров’я області з ускладненнями спричиненими COVID-19 потрапляють люди, які не були раніше вакциновані. Уряд ухвалив рішення: у разі виходу із «зеленої» зони будь-якої з областей, працюватимуть лише ті школи, садочки, університети та інші заклади освіти, де вакциновано 80% персоналу. Те ж саме стосуватиметься і великих колективів, установ та організацій. Наразі в області працює 97 стаціонарних пунктів щеплень та 68 мобільних бригад. Полтавщину визнано одним з лідерів вакцинації в Україні.
 
«В області наразі є всі наявні вакцини, працюють 97 пунктів щеплень та 68 мобільних бригад. Першу дозу вакцини на Полтавщині вже отримали 256 тисяч жителів області. 180 тисяч осіб щеплені повторно, тобто повністю завершили процес імунізації, отримавши обидві дози вакцини», - підсумував голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.


Схожі матеріали:
👁 1130
Категорія:
Теги: коронавірус, Полтавщина, вакцинація




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ