Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.07.2021

Доведено: довгі розмови по мобільному телефону можуть спровокувати рак


До числа негативних наслідків використання мобільного зв'язку вчені віднесли ризик заробити рак під впливом радіочастотних хвиль.


Тривалий час точилися суперечки про безпеку використання мобільних телефонів.

Вважалося, що розмови по мобільному телефону провокують онкологію, але поступово ці чутки вщухли. Тепер міжнародна група вчених заявила, що побоювання в суспільстві були далеко не марними.


Довгі розмови по мобільному телефону можуть спровокувати рак
 

До числа негативних наслідків використання мобільного зв'язку вчені віднесли ризик заробити рак під впливом радіочастотних хвиль.

До таких висновків прийшли вчені з США та Кореї, які виявили, що тривалі переговори по мобільному телефону дійсно завдають шкоди.

Свою доповідь дослідники оприлюднили в International Journal of Environmental Research and Public Health.

У дослідженнях експерти прийшли до висновку, що частота використання мобільника пов'язана з підвищеним ризиком розвитку пухлини головного мозку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зняти будь-який тип болю без ліків: вчені запропонували незвичайний спосіб

Згідно з підрахунками фахівців, до таких наслідків може призвести використання мобільника для телефонних переговорів протягом більше 1000 годин.

Небезпечними є 17 хвилин розмови в день, що здійснюються протягом 10 років. В такому випадку ризик розвитку пухлини збільшується на 60%.

Однак для підтвердження отриманих даних потрібне проведення додаткових досліджень.

Схожі матеріали:
👁 708
Категорія: Технології
Теги: вчені, мобільний зв'язок, смартфони, онкологія, дослідження




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ