Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.07.2021

Доведено ефективність спрей-вакцини від COVID-19


«Щеплення» здійснюється шляхом введення необхідних речовин в організм через назальний спрей.


Американські вчені довели ефективність незвичайного засобу, призначеного для захисту від коронавирусной інфекції. Мова йде про протівоковідну спрей-вакцину.

Препарат був випробуваний на тварин в рамках експерименту.


спрей
 

Результати дослідження, проведеного співробітниками Університету Айови і Університету Джорджії, представлені в спеціалізованому виданні Science Advances.

Переваги нової вакцини

Препарат, розроблений фахівцями з США, відрізняється від «звичайних» вакцин від коронавируса відсутністю необхідності в проведенні ін'єкції.

«Щеплення» здійснюється шляхом введення необхідних речовин в організм через назальний спрей.

Таким чином, за принципом подачі препарату новинку можна порівняти зі спреєм, призначеним для зняття симптомів закладеності носа.

Ще однією перевагою нової розробки перед «стандартними» протівоковіднимі вакцинами є необхідність тільки в одній процедурі. Введення другої дози не потрібно.

Результати експерименту

Дія вакцини у вигляді спрея було перевірено на лабораторних гризунах з індукованим білком ACE2, який є в людському організмі і до якого «прикріплюється» патоген SARS-CoV-2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На основі тютюну: створена незвичайна вакцина від COVID-19

В результаті препарат показав свою ефективність: піддослідні тварини отримали захист від COVID-19 і від летального результату в результаті захворювання.

За словами вчених, спрей «прикрив» клітини, розташовані в верхніх дихальних шляхах.

Схожі матеріали:
👁 658
Категорія: Технології
Теги: COVID-19, 2019 nCoV, вакцина, США, коронавірус, Експеримент




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ