Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.02.2016

Друга сесія міської ради завершила свою роботу


Депутати обговорили та затвердили план роботи Гребінківської міської ради на 2016 рік


22 січня 2016 року у міській раді  відбулось 3 пленарне засідання 2 позачергової сесії Гребінківської міської ради сьомого скликання, яке вів міський голова.

На порядок денний сесії винесено ряд питань. Всі питання порядку денного попередньо було розглянуто на спільному засіданні виконавчого комітету та постійних комісій міської ради з питань бюджету, фінансів, підприємництва, управлінням майном та з  питань соціально-економічного розвитку, будівництва, житлово-комунального господарства, торгівлі, транспорту, земельних відносин, екології, раціонального природокористування, а також окремо розглянуті на засіданні постійної комісії міської ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування та інформаційного забезпечення.

Депутати обговорили та затвердили план роботи Гребінківської міської ради на 2016 рік та графік прийому громадян депутатами міської ради сьомого скликання. Також було внесено зміни до структури та штатного розпису апарату міської ради та її виконавчого комітету, а саме у складі виконкому міської ради даним рішенням створено інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю.

Нагадаємо, що ще 1 вересня, набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень у сфері архітектурно-будівельного контролю та удосконалення містобудівного законодавства».

Законом передбачається передача функцій та частини повноважень щодо здійснення держархбудконтролю від Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю України органам місцевого самоврядування та місцевим органам виконавчої влади.

До  сьогодні територіальні органи ДАБІ функціонували на рівні області та надавали відповідні послуги щодо реєстрації декларації про початок виконання підготовчих робіт, про початок виконання будівельних робіт, про готовність об’єкта до експлуатації у центрах надання адмінпослуг, що викликало певні не зручності мешканців територіальної громади.

 У зв’язку із новими змінами до Податкового кодексу України депутати затвердили рішення про встановлення ставок податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки на території м. Гребінка та ставки транспортного податку на 2016 рік в новій редакції, а також Положення про транспортний податок.
У зв’язку із змінами до Податкового кодексу, відповідним рішенням міської ради скасовано з 01.01.2016 року рішення 30 сесії Гребінківської міської ради VI скликання від 09 липня 2015 року «Про встановлення ставки акцизного податку».  

Депутати міської ради затвердили Положення про порядок найменування та перейменування назв вулиць, провулків, площ, парків, скверів, інших об’єктів, що розміщені на території Гребінківської міської ради, Програми поліпшення сервісу обслуговування платників податків м. Гребіка на 2016 – 2019 роки, внесли зміни до міських програм.

У різному депутати порушили питання щодо неналежного очищення і посипки соляною сумішшю проїзних та пішохідних частин міста. З даного питання депутати міської ради Сотніченко К.В., Зуб Л.С., Соловей Р.М. звернулися до начальника комбінату комунальних підприємств, на яке він надав відповідь. Щодо сольової суміші – підприємством було заготовлено 60 тонн суміші, а для зимового періоду необхідно близько 200 тонн. Причиною цього стала відсутність соляної суміші на складах, що унеможливлює її придбання. Щодо очищення доріг – у власності комунального підприємства знаходить 4 одиниці техніки, яка попри свій вік (наймолодшій – 26 років) все ще працює. Снігоочисна техніка не витримує такого тиску  і постійно виходить з ладу. До очищення доріг міста залучена техніка підприємств міста, приватних підприємців та фермерів.

Депутат міської ради Бутенко Надія Володимирівна попрохала присутніх приєднатись до допомоги нашим військовослужбовцям, жителям міста, які проходять службу в АТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Творимо історію рідного міста

Депутат Монько Лілія Миколаївна виступила з депутатським зверненням, а саме виключити зі списку перейменування назви вулиць: Островського, Жовтневу і провулок Жовтневий. Вулицю Островського залишити на честь драматурга Олександра Миколайовича Островського,  а вулицю і провулок Жовтневий на честь місяця Жовтня.

Міський голова і секретар міської ради дали вичерпні роз’яснення щодо цього звернення, посилаючись на матеріали Українського інституту національної пам’яті.

На цьому другу сесію міської ради сьомого скликання було закрито.

Схожі матеріали:
👁 1217
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: депутати, міська рада, Гребінка, сесія, вулиця




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ