Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


05.05.2023

Гребінківська міська рада оперативно працює над вирішенням проблеми


Як і інші реорганізовані відділи, Гребінківський ДРАЦ припинив реєстрацію актів цивільного стану


Важлива інформація

Гребінківська міська рада оперативно працює над вирішенням проблеми, що виникла внаслідок рішення Міністерства юстиції України у березні 2023 року щодо реорганізації багатьох відділів ДРАЦ у Полтавській області. Зокрема реорганізовано відділи у Гребінці, Чорнухах, Оржиці, Семенівці, Шишаках, Решетилівці та інших.
В зв’язку з цим рішенням Міністерства юстиції з 01.05.2023 Гребінківський та Чорнухинський відділи ДРАЦ приєднано до Пирятинського ДРАЦу.

Як і інші реорганізовані відділи, Гребінківський ДРАЦ припинив реєстрацію актів цивільного стану і тимчасово, до отримання електронних ключів виконавчим комітетом Гребінківської міської ради, мешканцям громади необхідно звертатися у відділ ДРАЦ Лубенського району у м.Пирятин по вулиці Соборна, будинок 42, кімната 13.

Розуміючи всі незручності з якими стикнуться мешканці громади внаслідок рішенням Міністерства юстиції, Гребінківська міська рада звернулася з листом до Міністерства юстиції України з пропозицією щодо організації віддаленого місця роботи працівників ДРАЦ та забезпеченням їх всім необхідним для роботи за рахунок бюджету громади, проте відповідь від міністерства не отримано.

Тому на пленарному засіданні 32-ї сесії міської ради 27 квітня 2023 року було прийнято рішення яким визнано повноваження виконавчого комітету Гребінківської міської ради щодо державної реєстрації актів цивільного стану (народження фізичної особи та її походження, шлюбу, смерті). У структуру відділу ЦНАПу введено посаду головного спеціаліста з покладанням обов’язків щодо державної реєстрації актів цивільного стану. (Штатна чисельність відділу при цьому не збільшена і лишилася незмінною)

Як тільки будуть завершено всі передбаченні чинним законодавством організаційні заходи - реєстрацію актів цивільного стану буде відновлено і мешканці громади зможуть отримувати адмінпослуги щодо державної реєстрації актів цивільного стану у гребінківському ЦНАПі. Наберімося терпіння та розуміння.

Схожі матеріали:
👁 677
Категорія: Гребінківська міська територіальна громада
Теги: реєстрація актів, Гребінківський ДРАЦ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ