Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.05.2016

Гребінківська ЗОШ №2: Військово-патріотична гра "Джура" в с. Рудка


Інформаційна довідка


Гребінківська ЗОШ №2: Військово-патріотична гра "Джура" в с. Рудка29 квітня учні 8 класу командою "Сокіл" представляли Гребінківську ЗОШ №2 на військово-патріотичній грі "Джура" в с.Рудка.
 
Інформаційна довідка про впровадження в навчальні заклади України Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної
гри «Сокіл» («Джура») у 2015/2016 навчальному році

В Україні Міністерством освіти і науки України спільно з Радою козацьких отаманів України та МБУ «Центр Національного Відродження» вже восьмий рік впроваджується в навчальні заклади України Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»). Ця робота проводиться за сприяння Міністерства молоді та спорту України, Міністерства культури України, Міністерства оборони України, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства надзвичайних ситуацій, а також Служби безпеки України та Державної прикордонної служби України. За сім років системної роботи фактично сформовано загальнодержавну систему національно-патріотичного виховання учнівської молоді.

Виховна система гри «Джура» включає в себе постійну навчально-виховну роботу в кожній школі протягом усього навчального року, дає можливість залучити до спільної дії учнів, педагогів, батьків, представників органів місцевого самоврядування та громадських організацій. Ця робота починається в дитячих садках і продовжується в школах, де вона охоплює всі вікові групи учнів, і як підсумок цілорічної праці гуртків козацько-лицарського виховання в навчальних закладах навесні та влітку проводяться фінальні етапи гри: шкільний, I (районний, міський), II (обласний), III (Всеукраїнський). Виховні системи навчальних закладів і наметових вишкільних таборів базуються на козацьких і пластових виховних системах.
 


 

Така форма виховної роботи з учнівською молоддю є надзвичайно ефективною та актуальною, зважаючи на складні військово-політичні умови, що нині склалися в Україні. Високий рівень обороноздатності України може бути забезпечений не стільки новітніми зразками зброї, як, у першу чергу, високим рівнем патріотизму громадян, наявністю у них потрібних умінь та навичок із загальновійськових дисциплін, вміння зберегти своє життя і здоров’я в умовах надзвичайної ситуації та військового конфлікту, надання першої допомоги, а головне – їхньої готовності захистити Україну від будь-якого агресора. Народ-патріот – непереможний!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківська ЗОШ №2: Чорнобиль не має минулого часу

З 2016 року Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра "Сокіл" ("Джура") буде проводитися вже на виконання Указу Президента України від 12.06.2015 № 334/2015 «Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді». Впровадження гри в навчальні заклади  доручено здійснювати Кабінету Міністрів України, обласним, Київській міській, державним адміністраціям.

 

 

З метою ефективного впровадження в навчальні заклади  Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура") передбачено щорічне проведення таких заходів:

1. Створення та забезпечення діяльності постійно діючих обласних (міського для м. Києва) та районних штабів гри «Джура» за участі представників громадськості, учасників АТО та волонтерів при відповідних державних адміністраціях.

2. Організація в навчальних закладах гуртків національно-патріотичного виховання, в яких виховна робота з дітьми та молоддю проводиться протягом всього навчального року за участю представників громадських організацій, учасників АТО та волонтерських організацій.

3. Організація державними органами на всеукраїнському та місцевому рівнях підготовки (перепідготовку) педагогів-організаторів для навчальних закладів та закладів культури, які беруть участь у грі.

4. Організація державними органами на всеукраїнському та місцевому рівнях підготовки волонтерів із представників педагогічних навчальних закладів, громадських організацій, учасників АТО та волонтерських організацій для забезпечення проведення наметових вишкільних таборів І районних (міських),
II (обласного) та III (Всеукраїнського) етапів гри.
 

 

5. Проведення штабами гри відповідного рівня фінальних етапів гри за участі роїв навчальних закладів:
у березні – шкільних;

у травні – І (районних, міських) етапів гри (у формі таборування 3-5 днів);

у червні – II (обласних) етапів гри (у формі таборування 5-7 днів);

у серпні – III (Всеукраїнського) етапу гри (у формі таборування 10-12 днів).


Схожі матеріали:
👁 1256
Категорія: Шкільний екран
Теги: Сокіл, Джура, військово-патріотична гра, Рудка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ