Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.08.2013

Інвестиційні монети – гарна альтернатива для довгострокового інвестування


На сьогодні українські інвестиційні монети існують п’яти номіналів


Інвестиційні монети – гарна альтернатива для довгострокового інвестування

Існує чимало можливостей та варіантів збереження та примноження грошей. Втім з давніх-давен найбільш надійним видом капіталовкладень вважається інвестиції в золото та срібло. Загальновизнано, що це найпопулярніший "захисний актив” для інвесторів адже вкладання в цінні папери надто ризиковані, а доля світових валют, таких як долар і євро, знаходиться під великим питанням.

Зараз у кожного українця є можливість купити золото у вигляді, наприклад, злитків та у вигляді інвестиційних монет, які наразі є дуже популярними. За 7 місяців 2013 року реалізовано 19,54 тисяч штук інвестиційних монет тоді, коли за весь 2012 рік було продано лише 17,74 тис. шт. монет.

Інвестиційні монети України – це особлива група сучасної монетної продукції, яка виробляється Національним банком України та призначена для вкладання коштів фізичних та юридичних осіб. Такі монети виготовляються із золота або срібла, доведених до найвищих проб відповідно до світових стандартів: для золота – 999,9, для срібла – 999,9.

Існує чимало переваг інвестиційних монет  України, зокрема, перед інвестиційними монетами інших банків світу.

По-перше, українські інвестиційні монети  звільнені від оподаткування, тоді як з початку минулого року було введено ПДВ на купівлю іноземних монет. Як наслідок, українська монета коштує  майже на 20 % дешевше, ніж монети зарубіжних монетних дворів.

По-друге, придбати ці монети в банках України може будь-яка особа. Так само, за бажанням, можна їх продати, заробивши на різниці ціни в разі зростання вартості дорогоцінного металу на світовому ринку. Тобто, існує можливість зворотнього продажу українських інвестиційних монет. На інші монети такі гарантії не розповсюджуються.

По-третє, діє широка мережа пунктів, де їх можна купити або продати. Національний банк постійно працює над збільшенням таких пунктів продажу, веде відповідні переговори з банками, що мають розгалужену мережу відділень. І насамкінець, інвестиційні монети – це надійний інструмент вкладання (заощадження) коштів, що не залежить від економічної ситуації та є надійною альтернативою іноземній валюті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лубенська ОДПІ: Модернізовано 74% касових апаратів

"Інвестиційні монети України є зручним банківським продуктом для широких верств населення з різними ціновим діапазоном і високим рівнем захисту, – підтверджує начальник Управління нумізматичної продукції та маркетингу Національного банку України Тамара Лошманова. – Привабливість інвестиційних монет полягає в максимальному наближенні ціни монети до вартості дорогоцінного металу в монеті, а також в їх високій ліквідності, оскільки діє механізм зворотного викупу інвестиційних монет”.

На сьогодні українські інвестиційні монети існують п’яти номіналів, чотири з яких відкарбовано в золоті, одну – в сріблі.


Номінал 20 гривень із золота




Номінал 10 гривень із золота




Номінал 5 гривень із золота




Номінал 2 гривень із золота




Номінал 1 гривень



На аверсі (лицьовий бік монети) інвестиційних монет розміщено: угорі малий Державний Герб України та напис півколом НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ, у центрі у восьмикутному картуші на щиті зображено емблему Національного банку України – алегоричні фігури грифонів, між якими – гривня – грошово-вагова одиниця Київської Русі. Ця емблема символізує охорону і примноження золотого запасу держави.

На аверсі також розміщено номінал монет, рік карбування та позначення металу, його проби і маси в чистоті.
На реверсі (зворотний бік монети) монет зображено Архістратига Михаїла – архангела, який є одним з найбільш шанованих біблійних персонажів, переможцем зла, покровителем воїнів, які борються за праведне діло; по колу розміщено напис …ЗА НАС І ДУШІ ПРАВЕДНИХ, І СИЛА АРХІСТРАТИГА МИХАЇЛА (рядки з поеми Т. Г. Шевченка "Гайдамаки»).

Побачити, прицінитися та придбати інвестиційні монети можна в усіх територіальних управліннях Національного банку України та в уповноважених банках (назви банків та адреси управлінь дивіться на його офіційному інтернет-представництві www.bank.gov.ua).

Прес-служба
Національного Банку України


Схожі матеріали:
👁 1274
Категорія: Актуально
Теги: монета, банк, НБУ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ