Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.02.2022

Як допомогти молодшому школяреві адаптуватися до дистанційного навчання


Не дозволяйте дитині вчитися в ліжку або робити це в іншому непідхожому місці


Процес адаптації до нового в кожної дитини різний. З дистанційним навчанням так само — хтось відразу звикає до уроків онлайн, для когось такі зміни даються важче. Завдання батьків — зробити так, щоб дитині було легше адаптуватися до нових умов навчання. І мова не йде лише про те, щоб забезпечити школяра комп’ютером або телефоном з інтернетом та купити потрібні канцтовари. Як допомогти учню?


Дистанційне навчання – як змінюється школа під час пандемії? | Explain

Регулюйте рівень навантаження

Зрозуміло, що мама чи тато не можуть вирішувати, буде в молодшого школяра за день п’ять уроків чи лише три. Однак їм під силу контролювати, щоб дитина відпочивала на перервах і не дивилася постійно в екран. Коли урок закінчився, учень повинен дати відпочинок очам, а не взяти до рук телефон і грати в онлайн-ігри. Розім’ятися, походити, щось перекусити, погратися іграшками тощо.

Після закінчення всіх уроків дайте школяру можливість зайнятися своїми справами. І лише пізніше нагадайте йому про домашні завдання, коли він достатньо відпочине та повноцінно пообідає.

Виділіть місце для уроків

Не дозволяйте дитині вчитися в ліжку або робити це в іншому непідхожому місці. Ліжко повинно асоціюватися в дитини з відпочинком і сном. Нехай із навчанням асоціюється стіл у вітальній або особиста парта в дитячій кімнаті. Слідкуйте, щоб школяр підтримував чистоту в цій зоні, щоб на столі не було зайвих речей, як-от іграшок чи їжі.

Запитайте в дитини або в шкільному чаті, які канцтовари знадобляться школярам на дистанційному навчанні. Це можуть бути ручки для письма, олівці, зошити, лінійка, стирачка, підставка для підручника, альбом для малювання, фломастери тощо.

Дотримуйтеся режиму

Навчання вдома може надто розслабити молодшого школяра. Він буде пізно лягати, прокидатися в останню хвилину, забувати повноцінно поснідати або пообідати, відкладати уроки на пізній вечір. Слідкуйте за дотриманням дитиною правильного режиму дня. Учень повинен прокидатися й лягати спати в один і той же час, перед початком уроків снідати, приводити себе до ладу, робити домашнє завдання не пізно ввечері й обов’язково відпочивати від комп’ютера або телефона.

Не забувайте й про те, що після тривалого дистанційного навчання дитині також може знадобитися певний час для зворотної адаптації — до уроків у школі. Не варто тиснути на молодшого школяра, що він не може відразу «влитися» в навчальний процес. Дайте йому мінімум тиждень, щоб знову звикнути до того, що потрібно ходити в школу.



Схожі матеріали:
👁 732
Категорія: Прес-реліз
Теги: стирачка, ручки для письма, лінійка, альбом для малювання, олівці, фломастери, зошити, підставка для підручника




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ