Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.01.2022

Як проводить прийом сімейний психолог у Києві?


Візит до фахівця не має стандартного сценарію. Залежно від конкретної ситуації може знадобитися присутність усієї сім'ї


Більшість людей живуть у сім'ях, спілкуються зі своїми рідними: чоловік із дружиною, діти з батьками, батьки з дітьми. Спілкуючись, ми впливаємо один на одного. Саме тому сучасні підходи у психології та психотерапії використовують роботу з сім'єю. За допомогою сучасної психології та психотерапії можна вирішувати як проблеми самої сім'ї, так і допомогти одній людині, використовуючи її сімейне оточення.

Спілкуючись із його сім'єю, сімейний психолог в Києві бачить, що за люди оточують клієнта. Родичі у кабінеті у психотерапевта демонструють свої взаємини. Члени сім'ї отримують можливість у безпечній обставині висловити претензії, що накопичилися одна до одної, побачити себе з боку, розібратися у внутрішньосімейних відносинах за допомогою незалежного спостерігача, який не бере участі в ході конфлікту.

 
Як проводить прийом сімейний психолог у Києві?

Особливо ефективна ця форма індивідуальної психотерапії у важкі для сім'ї моменти. Як і будь-який живий організм, сім'я проходить певні стадії зростання та розвитку. З моменту народження і до мудрої старості сім'я піддається впливу зовнішнього середовища, його підстерігають «дитячі хвороби» та серйозні внутрішні конфлікти. Є фактори, що послаблюють «імунітет» сім'ї та потребують особливої уваги, можливо, навіть попередньої – до одруження – консультації у сімейного психолога. До таких факторів відносяться: великі відмінності в соціальному статусі батьків молодят або їх самих; велика різниця у віці; невеликий (до трьох місяців) стаж попереднього знайомства; хронічні хвороби, залежності в одного з майбутніх подружжя; іноді – діти від минулих шлюбів. Недарма, у деяких країнах відвідування сімейних психологів-консультантів є обов'язковим пунктом шлюбного договору.

Існують специфічні моменти, у яких ризик розпаду підвищується. Поява нового члена сім'ї, тривалі відрядження чи переїзд до інших країн, різка зміна добробуту, перехід на керівну посаду одного з подружжя, догляд чи тривалий від'їзд одного з родичів, батьків, подружня зрада, смерть родича, дитини.

Іноді подружня пара приходить на консультацію у стані повного розпаду. Коли починають складатися взаємодії, що травмують, між членами сім'ї, і тоді правильне визначення ситуації допомагає прийняти рішення, що рятує психіку учасників конфлікту.

Коли потрібно звертатися до психолога?

Допомога психолога необхідна, коли спостерігаються такі проблеми:
  • втрата контролю у різних життєвих ситуаціях
  • необхідність вирішення конфліктних ситуацій
  • наявність страхів, тривоги, депресії, панічних атак
  • переживання горя, втрати
  • дратівливість та агресивність
  • надмірна сором'язливість, труднощі у спілкуванні, невпевненість, низька самооцінка
  • необхідність навчитися вільно виступати публічно, вести переговори, складати іспити, брати участь у змаганнях
  • життєві негаразди з якими важко впоратися самостійно
  • будь-який інший психологічний дискомфорт
  • різні сімейні проблеми, такі як конфлікти, зрада, розлучення, труднощі в дитячо-батьківських відносин, а також труднощі, що виникають на різних етапах шлюбу та на самому початку відносин
  • шкідливі звички та залежності, наприклад, емоційна або від їжі
  • психосоматичні проблеми, зокрема, алергія, больові та інші неприємні відчуття
Сім'я – це не просто кілька людей, які живуть разом. Сім'я має власний творчий потенціал. Можна сказати, що існує «сила» сім'ї, що діє за своїми законами, здатна впоратися з будь-якими труднощами, що з'єднує людей, робить їх більш пристосованими до сучасного життя. Здатність до кохання, турботі один про одного, до побудови тривалих стосунків – ось показники здоров'я психіки. Пробудити цю енергію – основне у процесі сімейної психотерапії.

Схожі матеріали:
👁 393
Категорія: Прес-реліз
Теги: сімейний психолог




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ