Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.11.2019

Які сталеві радіатори для опалювання кращі


Яких видів бувають сталеві радіатори опалювання?


На сьогодні у світі існує безліч різновидів батарей опалювання для установки в системи автономного і централізованого обігріву приміщень. У багатоквартирних будинках більшою популярністю користуються комунальні інженерні мережі, в заміських і приватних - локальні. Але суть не міняється, адже досі, як і сто років тому, опалювальні системи віддають тепло за допомогою конвекції з радіаторів.

Ось тільки з року в рік моделі і типи батарей значно міняються за багатьма параметрами - конфігурацією, формою, габаритами, технічними характеристиками, вагою і, звичайно ж, матеріалами виготовлення. Що стосується цих самих матеріалів, саме від базової сировини в найбільшій мірі залежать переваги і особливості, а також недоліки радіаторів опалювання.

Якщо ви вирішили встановити нові радіатори або якраз займаєтеся устаткуванням інженерних мереж в новобудові, варто звернути увагу на сучасні опалювальні елементи https://graviterm.com.ua/ із сталі.


Які сталеві радіатори для опалювання кращі


Призначення сталевих радіаторів опалювання таке ж, як у інших різновидів. Але існує безліч примітних відмінностей в характеристиках.

Яких видів бувають сталеві радіатори опалювання?

Якщо не брати в облік популярні алюмінієві, вічні чавунні і універсальні біметалічні радіатори, при виборі з асортименту одних лише сталевих батарей можна сильно заплутатися. Передусім варто врахувати, що конструкція радіаторів із сталі при інших рівних значно легше за чавунну, але важче алюмінієву або біметалічну модель. Діапазон потужності, у свою чергу, залежить не стільки від матеріалу, як від нагрівального елементу (котла або газової колонки). Хоча і матеріал вносить певні корективи.

Так, наприклад, металоконструкції із сталі мають досить високу теплоємність - тобто, нагріваються довше за алюмінієвих, але і упродовж довгого часу тримають тепло (майже не поступаючись чавунним). Та все ж, зовнішні панелі мають безліч додаткових гідних властивостей. Зокрема, вони слабо схильні до корозії і служать довгі роки, витримують колосальний тиск, красиво виглядають.

Тепер розглянемо різні варіанти сталевих батарей, залежно від конфігурації:

Панельні сталеві радіатори виглядають, як пластинчатий суцільний щит - вони складаються з декількох сегментів у формі пластин. Таким чином підвищується тепловіддача, що наближає їх за характеристиками до алюмінієвих моделей;

Трубчасті батареї більше нагадують класичні чавунні варіанти, але виглядають акуратніше і є компактнішими. Тепловіддача дещо нижча, але при цьому підвищується теплоємність радіаторного елементу. Моделі поставляються з різними змійовиками і мають високий ККД.

Основні критерії у виборі сталевих батарей

Вибираючи сталеві радіатори опалювання важливо визначитися з необхідними показниками потужності установки. Ми вже відмічали, що потужність в першу чергу залежить від характеристик нагрівального елементу, але "слабкі" радіатори не в змозі забезпечити приміщення достатньою кількістю тепла навіть за наявності потужного котла. Локально потужність можна збільшити за рахунок збільшення кількості сегментів в радіаторі.

Багато моделей батарей дозволяють об'єднувати ланки в єдину конструкцію, інші поставляються в різних варіантах (по кількості зварених сегментів). Габарити пристрою - не менш важлива характеристика. Чим більше у батарей розмір, тим вище тепловіддача. Значить, носій в змозі обігріти приміщення більшої площі, але і витрата газу котельної установки збільшується. Сумісність з основною арматурою також треба враховувати, як і робочий тиск, щоб не було конфлікту в системі. Ну і нарешті, важливий зовнішній вигляд радіатора.

Схожі матеріали:
👁 496
Категорія: Прес-реліз
Теги: батареї, РАДІАТОРИ, радіатори опалювання




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ