Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


01.04.2022

Який металопрофіль вважається найкращим


Якісний металопрофіль має кілька захисних шарів, а товщина сталевої основи — гарантія довгої експлуатації.


металопрофіль


Конструкція і характеристики профільованого металевого листа обумовлюють його міцність і невелика вага. Від вибору варіантів профнастилу на сторінці https://budstroy.kiev.ua/uk/catalog/profnastyl/ розбігаються очі. Визначити кращий металопрофіль допоможе його класифікація.

Типи профнастилу

Параметр стійкості-головний критерій для поділу металопрофілю на типи. Виділяють три види: для покрівлі, для стінових огорож і для настилу та огорож.

Для покрівельних покриттів

Металопрофіль володіє найвищими характеристиками міцності на вигин. Листова сталь товста, а показання пластичності високі. Виробники витягують лист зі складною геометрією, не залишаючи тріщин і не втрачаючи початкові характеристики металу.

Для настилу та огорож

Універсальний металопрофіль, який підходить і для покрівлі, і для огорож стіни. Але використовуючи матеріал для даху, необхідно зменшувати крок кроквяної системи — в іншому випадку, покрівля вийде неміцною.

Для стінових огорож

Профнастил має незначну товщину і невисокий профіль. Недобросовісні забудовники можуть використовувати даний тип металопрофілю для покриття покрівлі — робити подібне не рекомендується.

Тип захисного покриття

В якості захисту використовують полімерні матеріали. Вибір захисного покриття залежить від майбутніх умов експлуатації. Розберемо кілька:

  • Поліестер-захищає від спеки та морозів, корозії та довше зберігає первісний колір профнастилу. Використовують в будь-якому кліматі. Не боїться вигинів. Покриття може бути глянцевим або матовим. З недоліків: легко дряпається, невисока механічна міцність.

  • Алюмоцинкове покриття-захищає від впливу агресивних речовин. У складі кремній, цинк і алюміній. Часто застосовують в регіонах, де знаходяться промислові об'єкти та автомагістралі. Цинк — одне з найдешевших покриттів. Залучити при проведенні ремонту або реставрації.

  • Пурал — захищає від корозії та впливу сонячних променів. Іноді додають поліамід для підвищення міцності. Зовнішній вигляд дозволяє використовувати профнастил для облицювання фасадів. Недоліки: уникати різких перегинів, можуть з'явитися мікротріщини.

  • Поливинилдентафторид — сучасне і дороге покриття. Високі показники міцності, пластичності та стійкості до погодних умов — але через дорожнечу частіше використовують для обробки фасадів.

  • Пластизол — поступається по кольоростійкості іншим типам покриття, але захищає від впливів агресивного середовища і механічних пошкоджень. Застосовують в північних регіонах, де менше сонячного випромінювання.

Який профнастил краще?

Якісний металопрофіль має кілька захисних шарів, а товщина сталевої основи — гарантія довгої експлуатації. При виборі оцінюйте міцність-листи з буквою H вважаються найміцнішими на вигин. Не менше значення мають висота профілю і товщина листа. Складно самостійно оцінити параметри, тільки професіонали можуть порівняти різні типи профнастилу і допомогти з вибором.



Схожі матеріали:
👁 398
Категорія: Прес-реліз
Теги: Профнастил, покрівельне покритття, металопрофіль




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ