Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


15.03.2020

Хочеш стати пілотом, авіоніком? Вступай до Кременчуцького льотного коледжу ХНУВС


Підготовка фахівців у коледжі здійснюється за льотними, економічними і технічними спеціальностями


Міністерство внутрішніх справ України створює єдину вертолітну службу — новий цілісний підрозділ, який співпрацюватиме з поліцією, прикордонниками, Національною гвардією для миттєвого реагування на різні надзвичайні ситуації. Це дасть змогу швидко рятувати людські життя й оперативно ловити злочинців. Підготовка і перепідготовка авіаційного персоналу (пілотів та інженерно-технічного складу) для цих підрозділів здійснюється на базі Кременчуцького льотного коледжу, який Розпорядженням Кабінету Міністрів України було приєднано до Харківського національного університету внутрішніх справ.


Кременчуцький льотний коледж ХНУВС


Коледж був заснований у 1960 р. як льотне училище цивільного повітряного флоту. У 1991 р. навчальний заклад прийнято до системи Міністерства освіти і науки України. У 1993 р. заклад освіти було перейменовано в Кременчуцький льотний коледж. Сьогодні він є одним із провідних у галузі підготовки вертолітних кадрів.

У різні роки в коледжі здобули путівку в небо видатні космонавти О. А. Леонов, П. І. Клімук, В. В. Аксьонов, А. С. Левченко. За роки існування в коледжі пройшли підготовку більше 60 тисяч фахівців з країн СНД і близько 7 тисяч громадян з 77 інших країн світу, зокрема Австралії, Австрії, Великобританії, Німеччини, Ємену, Індії, Канади, Китаю, Мозамбіку, Перу, Польщі, США, Фінляндії, Японії.

Підготовка фахівців у коледжі здійснюється за льотними, економічними і технічними спеціальностями за відповідними освітніми програмами на рівнях вищої освіти: 1) початковий рівень (короткий цикл) вищої освіти «молодший бакалавр» — «Авіаційний транспорт»; «Авіоніка»; «Облік та оподаткування»; «Менеджмент»; 2) перший бакалаврський рівень вищої освіти «бакалавр» — «Авіаційний транспорт»; «Менеджмент»; «Облік та оподаткування»; «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»; «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка»; «Електроніка». Є денна та заочна форми навчання.

Навчально-виховний процес здійснюється досвідченим педагогічним колективом. Науково-педагогічні працівники мають наукові ступені, вчені звання або вищу категорію викладача. Льотну підготовку проводять пілоти-інструктори та командири з вищою підготовкою та кваліфікацією пілота І класу.

У коледжі розвинена інфраструктура: два навчальних корпуси, тренажерний центр, аеродром зі службами забезпечення, льотно-виробничий загін, авіаційно-технічну й автотранспортну бази, мультимедійні аудиторії та навчальні кабінети з доступом до мережі Інтернет, спортивні зали та стадіон для занять спортом тощо. Функціонують медико-санітарна частина, мережа їдалень, гуртожиток.

Кременчуцький льотний коледж зміцнює навчально-методичну та матеріальну бази, розширює спектр і обсяги навчання, забезпечуючи якість підготовки курсантів, студентів і слухачів на всіх напрямах надання освітніх послуг.

Очолює Кременчуцький льотний коледж генерал-майор Олексій Котов.
 
Гребінківський Відділ Поліції


Схожі матеріали:
👁 664
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: Полтавщина, пілот, навчання, льотний коледж




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ