Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.12.2018

Кіберполіція виявила хакера, який поширював у мережі вірус-стіллер


Для унеможливлення ідентифікації, молодик використовував орендовані віртуальні сервери


Кіберполіція виявила хакера, який поширював у мережі вірус-стіллер Працівники кіберполіції встановили, що 22-річний мешканець Запорізької області модифікував різноманітні віруси, криптував їх та використовував для втручання в комп’ютери та викрадення персональних даних користувачів мережі Інтернет.

Працівники Київського управління Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими поліції Полтавщини, за процесуального керівництва Полтавської місцевої прокуратури, встановили хакера у поширенні шкідливого програмного забезпечення.

Для унеможливлення ідентифікації, молодик використовував орендовані віртуальні сервери.

Модифікований ним вірус був призначений для несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерів та збору персональної та білінгової інформації (паролі, логіни, куки, данні по гаманцях криптовалют, файли з інформацією) на заражених персональних комп’ютерах.

На Запоріжжі, за місцем проживання зловмисника, поліцейські провели санкціонований обшук. Під час проведених слідчих дій правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, в постійній пам’яті якої зберігалося різноманітне шкідливе програмне забезпечення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Как игрушки влияют на детскую психику

На даний час проводяться заходи спрямовані на ідентифікацію власників інфікованої вірусами електронно-обчислювальної техніки.

Триває досудове розслідування розпочате за ч.1 ст. 361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) КК України. Зловмиснику загрожує до двох років позбавлення волі.

 
Кіберполіція виявила хакера, який поширював у мережі вірус-стіллер
 
Кіберполіція виявила хакера, який поширював у мережі вірус-стіллер

Департамент Кіберполіції Національної поліції України


Схожі матеріали:
👁 747
Категорія: Актуально
Теги: кіберполіція, програмне забезпечення, комп’ютерна техніка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ