Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.04.2021

Комплексний СЕО аудит сайту


СЕО аудит сайту — це процес аналізу ефективності роботи сайту.


СЕО аудит сайту — це процес аналізу ефективності роботи сайту. Найважливішою метою аудиту є виявлення проблем і помилок індексації сайту, що заважають його зростання в пошукових системах. Якщо Ви хочете збільшити продажі і відвідуваність сторінок сайту, поліпшити його якість та працездатність — замовте SEO аудит сайту в компанії Best SEO Space.

СЕО аудит
 

Які показники сайту аналізує СЕО аудит?

Перш, ніж приступати до поліпшення результатів сайту, важливо визначити його вихідні метрики. Найважливішими показниками ефективності будь-якого комерційного сайту є метрики: трафік і конверсія.

Трафік сайту — середня кількість відвідувачів, що приходять на сайт щодня з різних каналів. Існує безліч каналів залучення відвідувачів на сайт: платні / безкоштовні, онлайн / офлайн, постійні / ситуаційні, але всі вони разом формують єдиний показник — трафік.

Конверсія — кількість результативних дій відвідувачів сайту. Для інтернет-магазину — це замовлення, для сайту послуг — заявки, для новинного порталу — підписки. Саме конверсія і формує комерційну ефективність сайту.

Для різних сфер ці показники можуть значно відрізнятися. Очевидно, що трафік квіткового магазину або продуктового магазину значно вище галузевого магазину промислових матеріалів. Вище і швидкість прийняття рішення клієнта, що безумовно має позначатися на конверсії в замовленні.

Коли необхідний СЕО аудит сайту

СЕО аудит сайту — це важливий важіль до розвитку вашого інтернет-магазину. Проводити його потрібно не рідше одного разу на рік. Алгоритми пошукових систем змінюються, з'являються нові конкуренти в мережі, технології розвиваються, а контент сайту застаріває. Це неминуче веде до падіння ефективності роботи сайту. Проведення аудиту допоможе вчасно виявити зміни та зреагувати на них.

Але в деяких випадках він просто необхідний:
  • Ви тільки що створили новий сайт;
  • Зроблено редизайн сайту;
  • СЕО аудит ніколи не проводився;
  • Розширюється асортимент каталогу;
  • Ефективність роботи сайту падає або не росте;
  • Планується вихід на регіональні ринки;
  • Потрібно перевірити підрядника СЕО.

Що входить в СЕО аудит сайту

Збір вихідних метрик сайту

Перш, ніж приступати до розробки стратегії розвитку сайту, важливо вивчити його вихідні показники (показники його ефективності). Поточний стан сайту може сказати багато чого про цільову аудиторію, поведінці клієнтів, як інформації на сайті, асортименті та багато іншого. Навіть, якщо сайт не приносить ніяких результатів, він все-одно вже відомий пошукачам і має певне політичне значення.

Аналіз потенціалу сфери

Не менш важливо визначитися з потенціалом — можливостями обраної вами сфери діяльності в мережі. Це дозволить тверезо дивитися на можливості свого сайту і гнучко управляти бюджетом на його розвиток. Потенціал залежить від багатьох факторів: семантика / попит, цільова аудиторія, конкуренція, сезонність, асортимент та інше.

Аналіз якості та стратегій конкурентів

При побудові стратегії розвитку свого сайту, важливо враховувати активність конкурентів. Детальне вивчення їх сайтів може допомогти розширити формати залучення клієнтів, відкинути неефективні канали, а також удосконалити функціонал власного проекту.

Аудит технічного оснащення сайту

Ні в якому разі не можна закривати очі на технічний стан сайту. Пошуковикам, також, як і вашим клієнтам, важливо щоб сайт працював швидко, не видавав порожніх сторінок або помилок, логічно реагував на дії користувачів, витримував навантаження і завжди був готовий відповісти вашому запиту. Для швидкого і регулярного зростання вашого сайту важливо домогтися його технічної бездоганності.

Аналіз контенту

Структура сайту, асортимент каталогу, повнота можливостей фільтра, текстові описи, зображення, відео, сертифікати, способи доставки, корисні статті, відгуки — все це важливо вашому покупцеві для того, щоб визначитися з покупкою. А значить і пошуковий системи приділяють наповненню сайту особливу увагу.

Аудит інтерфейсу

Буває так, що досить відвідувані сайти недоотримують значну частину замовлень з-за свого зовнішнього вигляду. І тут мова зовсім не про красу дизайну. Дизайн аудит можна розділити на два великі блоки: зручність інтерфейсу і образ.

Аналіз СЕО показників

Наявність зручної структури, корисного і різноманітного контенту, технічна бездоганність — все це важливі кроки оптимізації сайту. Для того, щоб пошукові роботи правильно проіндексували й ранжирували ваш сайт щодо конкурентів, потрібно їм допомогти.

Налаштування редиректів і нарощування посилальної маси

Робота по СЕО аудиту спрямована на виявлення помилок індексації сайту, а також формуванню рекомендацій щодо його оптимізації. Результатом роботи є детальний план розвитку сайту з обґрунтуванням необхідності проведення робіт.

Схожі матеріали:
👁 317
Категорія: Прес-реліз
Теги: Аналіз потенціалу сфери, СЕО аудит, Трафік сайту, СЕО аудит сайту, Аналіз якості та стратегій конкурен, Аудит технічного оснащення сайту, Конверсія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ