Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.12.2016

Лише спільними зусиллями можна вирішити проблеми


90 учасників АТО звернулися за виділенням земельних ділянок


Лише спільними зусиллями можна вирішити проблемиОсь такий своєрідний підсумок можна було зробити за результатами зустрічі, яка нещодавно відбулася у кабінеті голови райдержадміністрації В.В. Роспопова.

Окрім безпосередньо учасників АТО та представників їхніх об'єднань та спілок, у засіданні "круглого столу" взяли участь голова міста В.І.Колісніченко, голова районної ради В.М. Зінченко, волонтери, представники Держземагенства, соціальних служб, відділу культури, райвійськкомату, представники ГО "Гребінківська варта", настоятель Свято -Миколаївської церкви отець Микола та інші.

Насамперед, організатори новоствореної Громадської організації "Правовий блок учасників АТО" Р.В.Тютюнник та М.І.Рубан познайомили присутніх із концепцією створення та колом діяльності їхньої організації.

Учасники АТО, котрі брали участь у бойових діях на сході та повернулися додому, мають чимало проблем, але їх вирішення вимагає спільних зусиль.Тож організатори нової громадської організації запросили до співпраці інші відповідні служби, керівництво міста та району і просто небайдужих гребінківців.

На території Гребінківщини вже створено декілька громадських організацій для захисту прав і вирішення проблем тих, хто повернувся з АТО. Але тим не менше проблем, які мають "атовці", ще лишається багато. Насамперед - це присвоєння відповідного статусу, отримання земельних ділянок, працевлаштування.

Ось приміром, житель Гребінківщини Микола Васильович Плис одним з перших пішов на війну добровольцем. Згодом повернувся додому, але батальйон в якому він служив, зараз розформований. Тож підтвердження, що саме М. В Плис брав участь у зоні бойових дій, його безпосереднє керівництво надати не може.

Тож захисник поки що не має відповідного статусу. Та представник військкомату повідомив з даного приводу, що необхідно повторно звернутися до військкомату, звернення буде розглянуто, адже є інші можливості підтвердити участь у бойових діях на сході України.

Голова міста В. І. Колісніченко у своєму виступі зазначив, що міська рада намагається усіляко підтримувати наших земляків, котрі повертаються з Донбасу. На даний час 88 жителів Гребінки є учасниками АТО, 37 з них звернулися до міської ради із заявами на отримання земельних ділянок і отримали їх.

Але справа в тому, що міська рада не має своєї землі, тож зверталася до сільських рад району, щоб виділили землю там. Щоправда, міська рада має можливість виділяти земельні наділи під забудову усім бажаючим учасникам АТО.

Інформацію щодо виділення земельних ділянокучасникам АТО у нашому районі надав начальник відділу Держземагенства у Гребінківському районі С.І. Гонтаренко.

90 учасників АТО звернулися за виділенням земельних ділянок, надано 84 дозволи на оформлення, 32 проекти затверджені. Заяви і надалі приймаються, жодному з учасників АТО не було відмовлено.

Проблемою залишаються вільні земельні наділи. Але і ця проблема вирішується, закінчуються дс.'овори оренди у фермерів, і сільські ради їх не подовжують. Саме ці ділянки можуть бути використані для виділення "атовцям".

Фахівець із соціальної роботи Районного Центру соціальних служб сім'ї, дітей та молоді Н. М.Омельяненко повідомила проте, що їхній центр окрім надання кваліфікованої психологічної допомоги, забезпечує воїнів та їхні родини путівками для відпочинку та оздоровлення.

Отець Миколай, настоятель Свято - Миколаївського храму, запропонував і свою допомогу. Адже лікування душі - це, мабуть, важливіше і складніше, аніж лікування тіла.

На засіданні "круглого столу" обговорювалися і питання правопорядку у нашому місті та районі. З даного питання, окрім інших, виступив і голова Громадської організації "Гребінківська варта" О.В.Сторчак. Він, зокрема, повідомив проте, як налагоджується співпраця з місцевою владою та органами правопорядку.

У обговоренні питань, винесених на засідання "круглого столу”, взяли участь: голова РДА В. В.Роспопов, голова районної ради В.М. Зінченко, голова міста В.І.Колісніченко, голова села Стукалівка В.П. Бичовий, голова села Слобода - Петрівка А.В. Зінченко та інші. І всі виступаючі наголошували, що лише у плідній співпраці можливо буде вирішувати усі проблеми.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1137
Категорія: Соціальний захист
Теги: варта, Роспопов, Настоятель, АТО, Гребінка, Отець Миколай




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ