Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.02.2014

Люди масово запасаються продуктами


Падіння гривні спричинило зростання цін майже на всі товари


Люди масово запасаються продуктами

Кілька місячна політична криза посилила проблеми в економіці України – від зниження капітальних вкладень до купівельного попиту.

Падіння гривні спричинило зростання цін майже на всі товари.

Ми дослідили, як вплинула криза на купівельний попит полтавців.

– У нашому відділенні мережі магазинів техніки «Фокстрот» попит знизився на всі товари приблизно на 40%, – розповідає старший менеджер Андрій Красюк. – Люди бояться щось купувати, познімали гроші і бережуть їх. Усі товари подорожчали.

Проводити якісь акції чи робити знижки на певні категорії товарів зараз немає сенсу. Коли раніше товари дорожчали, то покупці все одно заходили в магазин і прицінювалися. Зараз же майже ніхто не приходить, не цікавиться.

«За кілька днів скупили місячні обсяги товарів»

– Останнім часом продукти не те, що беруть, а просто гребуть, – говорить завідувачка одного із обласних магазинів мережі «Сільпо» Світлана. – Найбільшим попитом користуються крупи, сіль, чай, кава, цукор, сірники, туалетний папір, пральний порошок, мило та засоби гігієни. Трішки менше беруть консерви. Також підвищений попит на м’ясо й рибу, але, мабуть, ці товари люди брали для святкування Дня захисника Вітчизни.

Після того, як почались проблеми з банківськими картками, народ просто повалив у магазин. Ми ніколи не бачили стільки покупців одночасно, навіть перед новорічними святами. Люди за кілька днів скупили місячні обсяги товарів. Зараз ажіотаж вже спадає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільнено начальника міліції Полтавщини

– Я підняла ціну на картоплю, – говорить Ганна Василівна, мешканка Пирятина, яка продає картоплю на Алмазному ринку обласного центру. – Раніше кілограм продавала за 7 гривень, а зараз – 7,50 – 8, в залежності від сорту. Бо долар же подорожчав.

– Ви що її за долари десь купуєте?

– Та ні, – сміється продавець. – Я сама її вдома вирощую. А як долар подорожчав, то й бензин подорожчав. А треба ж якось її доставити до Полтави. Болгарський перець підскочив у ціні на 40 копійок, зелень теж. А вони в мене тепличні. Знаєте, які затрати, щоб отопити в такі морози теплицю. Та все на ринку подорожчало.

– У нас обсяги продажу знизились дуже відчутно. Мало того, що на основні позиції товарів «не сезон», адже ми продаємо переважно будматеріали, меблі, посуд тощо, так ще й депутати з екранів телевізорів закликали не купувати нічого в «Епіцентрах», бо це провладні магазини (вони належать родині регіоналів Герег). Як таке може бути – «провладні магазини»? Та мішки на полтавський Майдан купували все рівно у нас! – обурюється працівник полтавського гіпермаркету «Епіцентр К», який попрохав не називати його імені.


Схожі матеріали:
👁 999
Категорія: Актуально
Теги: гривня, долар, продукти




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ