Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.07.2022

Лубенський місцевий центр БПД: про відповідальність за вчинення домашнього насильства


Правопросвітницький захід для осіб, що перебувають на обліку у Лубенському районному секторі №1 (Гребінківський РС) філії Державної установи «Центр пр


Валентина Черницька розповіла про відповідальність за вчинення

13 липня 2022 року для осіб які перебувають на обліку у Лубенському районному секторі №1 (Гребінківський РС) філії Державної установи "Центр пробації" в Полтавській області юрист сектору «Гребінківське бюро правової допомоги» Черницька Валентина провели правопросвітницький семінар.

Валентина Черницька розповіла про відповідальність за вчинення домашнього насильства.

Домашнє насильство - це дії фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім’єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь.

Крім того, було роз'яснено поняття та способи застосування термінового заборонного припису та обмежувального припису щодо кривдника.

За вчинення домашнього насильства передбачена відповідальність Кодексом України про адміністративні правопорушення та Кримінальним кодексом України. Яка відповідальність чекатиме на кривдника залежить від тяжкості вчиненого діяння, особи кривдника та потерпілого та інших обставин справи.

Після інформаційної частини семінару, працював дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, де присутні мали змогу отримати роз’яснення з правових питань.

Також, учасникам було повідомлено, що для забезпечення та реалізації своїх прав та інтересів громадяни можуть звернутися до Гребінківського бюро правової допомоги за адресою: пров. Спортивний,11, м. Гребінка тел. (05359) 2-11-94 або до Єдиного контакт-центру системи Безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України) за номером: 0-800-213-103.

Схожі матеріали:
👁 590
Категорія: Соціальний захист
Теги: домашнє насильство




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ