Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.12.2016

Майорщинська школа: День українського козацтва


Козаки Майорщинської ЗОШ змагалися у різних видах військових і спортивних вмінь


Майорщинська школа: День українського козацтваУ XVI-XVII ст. в ході боротьби з іноземними завойовниками українська народність істотно консолідувалася. Найважливішу роль зіграло при цьому виникнення особливих військових формувань - козацтва (XV століття), яке створило державу (XVI століття) зі своєрідним республіканським ладом - Запорізьку Січ, яка стала політичним оплотом українців.

2014 року в українському суспільстві в результаті реакції на збройну агресію Росії підсилилися тенденції декомунізації — відмови від радянських символів і свят.

Президент України Петро Порошенко встановив щорічно 14 жовтня відзначати — День захисника України.День захисника́ Украї́ни — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майорщинська школа: Пошукова робота

Цього року в школі проходили "Козацькі забави", в ході яких козаки Майорщинської ЗОШ змагалися у різних видах військових і спортивних вмінь.

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, "ВКонтакте" та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.
 





Майорщинська ЗОШ І-ІІІ ступенів


Схожі матеріали:
👁 1069
Категорія: Шкільний екран
Теги: Майорщинська школа, Grebenka.com, козаки, шкільний екран, Гребінка, День Українського козацтва




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ