Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.03.2013

Міліція Полтавщини викрила схему молодого кібер-шахрая


Частина торгівлі популярними товарами поступово переміщається в Інтернет


Міліція Полтавщини викрила схему молодого кібер-шахрая

Частина торгівлі популярними товарами поступово переміщається в Інтернет. Багато хто стверджує, що це зручно і дешево. Межі між країнами виявилися стерті - тепер будь-який громадянин, не виїжджаючи зі своєї держави, може купити вподобаний товар, розрахувавшись за допомогою банківської карти.

Проте не будь-який товар можна придбати після оплати (коли одержувач розплачується на пошті, після отримання товару), іноді продавець вимагає сплатити товар, перш, ніж відправити його покупцеві.

В цьому випадку клієнт ризикує купити "кота в мішку" або втратити свої гроші, не отримавши нічого.

Система інтернет-торгівлі - справжній рай для шахраїв і шахраїв усіх мастей, адже серед інтернет-користувачів достатня кількість недосвідчених простаків, не обізнаних усіх тонкощів системи, а спокуси "на полицях" інтернет-магазинів предостатньо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 21-річний хлопець через інтернет продавав наркотики

Нещодавно співробітники сектора по боротьбі з кібер-шахраями розкрили шахрайські дії деякого 19-річного жителя Полтавщини, який вправно обдурив невдалого покупця з Донецької області. Хлопчина "продав" клієнтові мобільний телефон за 2,5 тисячі гривен. Отримавши гроші з клієнта, шахрай своєї частини угоди не виконав, залишивши простака без грошей і мобільного телефону.

Проте потерпілий не став миритися з втратою грошей і заявив в міліцію про того, що сталося. Слідство тривало довго, проте, врешті-решт, шахрай був знайдений, а схема його хитрого шахрайства - розкрита.

Як з'ясувалося, молода людина вправно міняла інтернет-провайдерів і електронні адреси, щоб заплутати сліди, а для розрахунків використовувала чужі банківські карти.

На даний момент підозрюваний затриманий, збитки потерпілому відшкодовані, а кримінальне виробництво по статті 190 УК України (шахрайство) передане на розгляд до суду.

www.05366.com.ua


Схожі матеріали:
👁 1396
Категорія: Актуально
Теги: шахрай, банківська картка, Полтавщина, гроші, Інтернет, слідство




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ