Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.02.2023

На об’єктах освіти у МОН доручили посилити заходи пожежної безпеки


У міністерстві просять вважати організацію та забезпечення пожежної безпеки одним із першочергових завдань керівників всіх рівнів


пожежна безпека

Міністерство освіти і науки України доручило місцевим департаментам освіти та керівникам закладів освіти, що належать до сфери управління МОН, здійснити заходи щодо посилення стану пожежної та техногенної безпеки на об’єктах освіти.

У МОН зазначають, що навіть з урахуванням наслідків вогневих ударів по освітній інфраструктурі, результати аналізу пожеж, що сталися у 2022 році, свідчать про значну кількість пожеж на об’єктах закладів освіти, що належать до сфери управління МОН.

Зокрема, у 2022 році сталося 32 пожежі. Найбільша кількість пожеж виникла на об’єктах освіти у місті Києві.

Найбільш поширеними причинами виникнення пожеж на об’єктах освіти, як й у попередні роки, залишається несправність устаткування, необережне поводження з вогнем та порушення правил експлуатації.

З метою посилення пожежної та техногенної безпеки, попередження надзвичайних ситуацій на об’єктах закладів освіти МОН пропонує провести ретельну перевірку приміщень об’єктів освіти (навчальних корпусів, майстерень, лабораторій, складів, гуртожитків і т. і.) у тому числі й на предмет використання несправних приладів опалення та саморобних нагрівальних приладів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: І проспівав йому жайворонок в рідному краї

Також МОН просить забезпечити наявність справних первинних засобів пожежогасіння, вжити заходів щодо неухильного дотримання Правил та протипожежного режиму, перевірити знання загальної інструкції з пожежної та техногенної безпеки у працівників тощо.

Окрім того, у міністерстві просять вважати організацію та забезпечення пожежної безпеки одним із першочергових завдань керівників всіх рівнів, а виконання протипожежних заходів тримати на постійному контролі.

Схожі матеріали:
👁 358
Категорія: Шкільний екран
Теги: пожежна безпека, освіта




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ