Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.01.2015

На Полтавщині розробили нову бронемашину для військових


На базі нової бронемашини можна створювати машини зв`язку, мобільні артилерійські системи, автокрани...


Головний конструктор "АвтоКрАЗ" (м. Кременчук, Полтавська область) Сергій Васічек повідомив, що до середини 2015-го року підприємство запропонує Міністерству оборони України нову бронемашину.

Про це  Сергій Васічек заявив 6 січня на прес-конференції у Києві, передає AUTO-Consulting.

За його словами, зараз підприємство веде розробку першого прототипу нового багатоцільового шасі 8х8 для поставки Збройним силам і силовим відомствам України.

Особливістю нової бронемашини стане компонування кабіни і моторного відділення. На відміну від попередніх автомобілів компанії, нове шасі матиме переднє розташування бронекабіни екіпажу з розташованим ззаду моторним відсіком, з установленим двигуном від закордонних виробників (замість звичного дизельного V-подібного з турбонаддувом типу ЯМЗ-7511.10).

За словами головного конструктора автогіганту, на шасі нового бронеавтомобіля можна буде встановлювати різні модулі, залежно від поставлених завдань: відсік для перевезення десанту, командний пункт управління, модуль з системами зв`язку управління військами, а також варіант для використання як пускової установки різних ракетних комплексів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавські міліціонери відвідали колег у зоні АТО (ФОТОРЕПОРТАЖ)

"На базі нової бронемашини можна створювати машини зв`язку, мобільні артилерійські системи, автокрани, транспортно-пускові машини безпілотних літальних апаратів, евакуатори, екскаватори та інші модифікації", - зазначив Васічек і додав, що нова бронемашина стане відповіддю на російський проект "Тайфун", але при його розробці конструктори орієнтувалися на американські аналоги Oshkosh HEMTT A3 і A4, які вважаються найкращими багатоцільовими вантажівками у світі.

Як відомо, на сьогодні "АвтоКрАЗ" випускає 33 основні моделі і майже 260 модифікацій і комплектацій великотонажної автотехніки (в тому числі, і на замовлення Міністерства оборони).

Схожі матеріали:
👁 1039
Категорія: Актуально
Теги: Полтавська область, зсу, Бронетехніка, АвтоКрАЗ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ