Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.04.2014

На Полтавщині стартував Проект на збереження здоров’я жінок


Завдання цього проекту – поінформувати молодь про соціально-значимі передракові і онкологічні захворювання


На Полтавщині стартував Проект на збереження здоров’я жінок

На Полтавщині стартував Проект «Збережемо здоров’я жінки заради майбутніх поколінь». Завдання цього проекту – поінформувати молодь про соціально-значимі передракові і онкологічні захворювання, їх профілактику та своєчасну діагностику.

Популяризувати  та пропагувати здоровий спосіб життя, який допоможе знизити ризик   факторів онкозахворювань. Проект презентувала сьогодні ГО «В гармонії з життям»  на прес-конференції в ОКІА Новини Полтавщини.

«Комплексом заходів нашого Проекту передбачено проведення освітньої та виховної роботи з учнями шкіл, бесіди у жіночих колективах закладів. У ході зустрічей проводитимемо знайомство з основними причинами та механізмами виникнення онкологічних захворювань, у тому числі раку молочної залози та раку репродуктивних органів, роздаватимемо листівки з профілактики онкологічних захворювань», - розповіла керівник ГО «В гармонії з життям» Валентина Демченко.

За її словами, Полтавська область займає одне із перших місць в Україні з онкологічних захворювань, 37% всіх випадків онкозахворювань  – захворювання жіночої репродуктивної  системи. Найпоширеніше захворювання у жінок – рак молочної залози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Их разыскывает сессионный зал Полтавского облсовета!!!

«У Полтаві проводиться велика  роз’яснювальна робота із попередження онкозахворювань. Але все ж вона повинна бути в рази масштабнішою, усе повинно починатися із сім’ї», - зазначила лікар-гінеколог Лариса Сидоренко.

Довідково. ГО «В гармонії з життям» об’єднує жінок, які перенесли онкологічну операцію та здійснює психологічну підтримку жінок у післяопераційний та реабілітаційний період, жінок-матерів, стурбованих високою захворюваністю на рак серед молодих жінок репродуктивного віку. Команда складається з волонтерів, лікарів-гінекологів, педагогів, психологів.

np.pl.ua



Схожі матеріали:
👁 1269
Категорія: Актуально
Теги: здоров'я, Проект, Полтавщина, захворювання




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ