Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


29.09.2016

На Полтавщині триває боротьба з самогоноварінням (ФОТО)


У домогосподарстві 56-річного чоловіка вилучили і знищили 40 літрів «закваски» та апарат для виготовлення самогону


На Полтавщині триває боротьба з самогоноварінням З метою посилення заходів, спрямованих на боротьбу з самогоноварінням, працівниками Миргородського відділу поліції постійно проводять профілактичні відпрацювання, під час яких зупиняють діяльність самогонних точок.

Зокрема, з початку 2016 року за виготовлення, зберігання без мети збуту самогону та апаратів для його виготовлення притягнуто до адміністративної відповідальності 52-х місцевих жителів.

Як повідомив виконуючий обов’язки начальника патрульної поліції Миргородського відділу Сергій Овчаренко, робота по боротьбі з самогоноварінням лягає на плечі дільничних інспекторів. Зловживання спиртними напоями на Миргородщині здебільшого спостерігається у сільській місцевості, де основна частина населення не має змоги працевлаштуватися та заробляти на життя.

Під час останнього профілактичного рейду в Миргороді дільничні інспектори в домогосподарстві 56-річного місцевого чоловіка вилучили і знищили на місці 40 літрів «закваски» та апарат для виготовлення самогону. На миргородця поліцейські склали адміністративний протокол по статті 176 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіндер-сюрприз для дітвори

Слід нагадати, що згідно зі статтею 176 Кодексу України про адміністративні правопорушення - виготовлення або зберігання без мети збуту самогону або інших міцних спиртних напоїв домашнього виробництва або апаратів для їх вироблення - карається штрафом до 170 гривень.

А згідно частини 1 статті 203 Кримінального кодексу України (заняття видами господарської діяльності, щодо яких є спеціальна заборона, встановлена законом) карається штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Такі дії, вчинені повторно, тягнуть за собою покарання у вигляді обмеження волі строком до п’яти років.




 
За матеріалами Миргородського відділу поліції


Схожі матеріали:
👁 902
Категорія: Актуально
Теги: поліція, Самогон, Миргород, самогоноваріння




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ