Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.10.2020

На Полтавщині зафіксували отруєння грибами


Перші симптоми при отруєнні – нудота, блювота та біль у животі.


Настав період збору дикорослих грибів, під час якого зростає ймовірність отруєнь. На Полтавщині вже зафіксували один такий випадок. Як не отруїтися грибами та надати першу медичну допомогу при отруєнні, дивіться у сюжеті телеканалу «Центральний»

Після осінніх дощів люди масово виїжджають до лісових масивів на збір грибів. Але не завжди вдало. На Полтавщині зареєстрували один випадок отруєння дикорослими грибами.


отруєння грибами
 

Віталій Шкаревський, начальник відділу комунікації з громадськістю ГУ ДСНС у Полтавській області

- Вже у нас є один випадок. 18 жовтня в Кобеляцькому районі до наших рятувальників надали інформацію Центральна районна лікарня, що до них з попереднім діагнозом «отруєння дикорослими грибами» потрапив громадянин 1962 року народження.

Перші симптоми при отруєнні – нудота, блювота та біль у животі.

Наталія Манич, головний лікар Диканської ЦПМСД

- Симптоми при отруєнні можуть виникати від 30-ти хвилин після вживання грибів, а можуть протягом декількох днів, як правило, ці симптоми проявляються на протязі першої доби. Симптоми – це нудота, блювота, різкий біль в животі, діарея, запаморочення, підвищена температура тіла, задуха.

Лікарі застерігають людей бути обачними, не збирати тих грибів, яких ви не знаєте, і не давати їх дітям. Але якщо ви вже скуштували рослину і відчули нудоту, то одразу телефонуйте до швидкої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно заповнювати виборчий бюлетень (ВІДЕО)

Наталія Манич, головний лікар Диканської ЦПМСД

- До приїду швидкої пити багато рідини або прохолодного чаю, підсоленої води або прохолодний чай. Категорично заборонено вживати алкоголь або молочно-кислі продукти, або тепле пиття, це може прискорити всмоктування токсинів в організм.

Для того, аби уникнути отруєння грибами, перш за все, купуйте їх тільки у відведених для їх продажу місцях (магазинах, теплицях, спеціалізованих кіосках).

Наталія Манич, головний лікар Диканської ЦПМСД

- Для профілактики відмовитися від споживання дикорослих грибів, замінити їх грибами, що використовують штучно і підлягають контролю. Не купувати гриби на стихійних ринках. Якщо ви вже збираєте гриби у лісі, то уважно оглядайте гриби. Не збирайте незнайомі вам гриби.

Лікарі зауважують: дотримання цих правил може зберегти ваше здоров’я та життя, адже отруєння грибами дуже важко піддається лікуванню.
 


Схожі матеріали:
👁 704
Категорія: Відео-калейдоскоп
Теги: Лікар, Диканська ЦПМСД, блювота, нудота, отруєння грибами, біль у животі




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ