Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.10.2014

На виборчу дільницю – з паспортом


Щоб здійснити своє волевиявлення, на виборчу дільницю із собою слід взяти документ


На виборчу дільницю – з паспортом

26 жовтня в Україні відбудуться позачергові парламентські вибори. Щоб здійснити своє волевиявлення, на виборчу дільницю із собою слід взяти документ, що посвідчує особу та підтверджує українське громадянство.

Такими є: паспорт громадянина України; тимчасове посвідчення громадянина України; картка (довідка) установи виконання покарань або СІЗО; паспорт громадянина України для виїзду за кордон; дипломатичний паспорт; службовий паспорт; військовий квиток.

Паспорт громадянина України, військовий квиток та тимчасове посвідчення громадянина України є підставою для отримання виборчого бюлетеня на звичайних та спеціальних виборчих дільницях. Картка (довідка) установи виконання покарань або СІЗО може бути використана на спеціальній виборчій дільниці, утвореній у відповідній установі виконання покарань або слідчому ізоляторі.

Закордонний, дипломатичний чи службовий паспорт є підставою для отримання виборчого бюлетеня на закордонних виборчих дільницях, а також на спеціальних виборчих дільницях, утворених на суднах, що перебувають у плаванні під Державним Прапором України, та на полярній станції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуємося до позачергових виборіві

У міграційні службі області зауважують: для того аби проголосувати на виборах у паспорті громадянина України повинна бути вклеєна фотокартка, яка відповідає віку власника, інакше такий документ вважатиметься недійсним.

Громадянам, яким нещодавно виповнилося 25 чи 45 років, необхідно звернутися для вклейки нової фотокартки у паспорт. Це потрібно зробити не пізніше ніж через місяць по досягненню зазначеного віку.



Схожі матеріали:
👁 1409
Категорія: Актуально
Теги: документ, паспорт, вибори




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ