Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.11.2021

Найкращі Форсунки ГБО. Критерії вибору газових форсунок


Практично завжди при покупці форсунок виникає питання вибору найкращого виробника. На даний момент такими є Valtek, Hana, Barracuda та OMVL.


Форсунки - складова системи впорскування, її завдання - подати необхідну кількість палива, яке потім розпорошується в камері повітряного горіння, внаслідок чого утворюється паливно-повітряна суміш. Інжектор може використовуватись як у системі газового двигуна, так і бензинового. Форсунки існують різних видів та функціонують за різними принципами.

форсунка газовая

Види форсунок

На сьогоднішній день існує цілих 6 поколінь форсунок, які переважно є складовою газобалонної системи. Існує кілька видів форсунок: голчасті, штокові, мембранні, електромагнітні, електрогідравлічні та п'єзоелектричні.

Штокові форсунки відносно недовго служать і ціна їх також невисока, але саме цей вид є найпопулярнішим, оскільки такі форсунки можна відремонтувати.

Мембранні та голчасті інжектори служать набагато більше штокових, основні країни-виробники - Польща, Японія, Корея. Такі форсунки набагато дорожчі, проте не підлягають ремонту. Агресивне зовнішнє середовище потрапляє всередину пристрою та виводить його з ладу з незворотними наслідками.

Електрогідравлічні форсунки використовуються у машинах на дизельному паливі. Впорскування палива відбувається завдяки його ж тиску, але при цьому лінійно, з рівним проміжком часу.

Електромагнітні інжектори найчастіше стоять на бензиновому двигуні. Електронний блок за заданим алгоритмом забезпечує подачу напруги, внаслідок чого створюється електромагнітне поле, і клапан відкривається, впорскуючи паливо. Потім напруга зникає і клапан закривається.

П'єзоелектричні форсунки спрацьовують вчетверо швидше електромагнітних. Вони набагато точніші, а також є можливість багаторазового впорскування палива протягом одного циклу.

Чим відрізняється газова форсунка від бензинової

Незважаючи на те, що зовні газова і бензинова форсунки мало чим відрізняються, вони абсолютно різні за конструкцією. Оскільки автомобіль на бензині споживає менше палива, опір бензинових розпилювачів майже в шість разів вищий за газові.

Газові форсунки, до того ж мають додаткові перерізи, щоб збільшити подачу палива за одиницю часу.

Подача бензину здійснюється завдяки простому імпульсу, а газ подається після отримання на обмотку широтно-імпульсної модуляції, яка відбувається настільки швидко, що обмотка не встигає перегрітися.

Як обрати форсунки для ГБО

При виборі розприскувача необхідно врахувати кілька чинників, які можуть бути визначальними у роботі всього ГБО.

  • Лінійність. Подача імпульсу і, відповідно, впорскування палива повинні відбуватися лінійно, тобто через рівні проміжки часу. Непослідовність у роботі форсунки призводить до перевитрат палива.
  • Час реакції це те, як швидко інжектор відреагує на електричний імпульс. Від цього залежить стабільність роботи не лише ГБО, а й усього двигуна.
  • Стабільність роботи та продуктивність за різних погодних умов та коливань температур. Цей параметр визначається якістю матеріалу, з якого виготовлено інжектор.

Найкращі форсунки на сьогоднішній день

Практично завжди при покупці форсунок виникає питання вибору найкращого виробника. На даний момент такими є Valtek, Hana, Barracuda та OMVL.

  • Valtek - італійський бренд, форсунки якого невибагливі до якості палива та знаходяться у доступному ціновому секторі. Їхньою перевагою є те, що вони підлягають ремонту, проте не дуже стійкі до перепаду температур.
  • Hana - південнокорейська компанія, інжектори якої відрізняються високою продуктивністю та мінімальною втратою своїх функцій навіть із великим пробігом.
  • Польські форсунки Barracuda виділяються високою стабільністю навіть із пробігом у 250 тис км, оскільки вони виготовляються з дуже якісного матеріалу.
  • OMVL – бюджетний, але якісний варіант з умовою своєчасного обслуговування.

Де можна замовити форсунки

Import Gas – інтернет-магазин, де Ви можете замовити форсунки будь-якого типу. Каталог представлений широким асортиментом інжекторів різних виробників, а досвідчений менеджер допоможе підібрати найкращий варіант для Вашого ГБО. Ви можете вибрати зручний Вам формат доставки та оплати, та Ваше замовлення привезуть до будь-якої точки України. Щоб обрати форсунки, які потрібні саме Вам, переходьте за посиланням - https://avtogbo.com.ua/forsunky-i-komplektuyuchi-do-nyh/forsunky



Схожі матеріали:
👁 266
Категорія: Прес-реліз
Теги: газова форсунка, форсунки, бензинова форсунка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ